Signály, které napoví, že je vaše dítě připraveno pro trénování na nočník

Je vaše děťátko připravené k trénování chození na nočník? Zdá se, že není tak jednoduché na tuto otázku odpovědět – ale může být! Když nastane ten pravý čas, vaše maličké vám dá vědět, jenom se musíte dívat a naslouchat. Zde je pět signálů, které vám pomohou zjistit, jestli už je váš capart připravený.

Mějte na paměti, že děti jsou různé, když dojde na vývojové milníky. Americká akademie pediatrů doporučuje sledovat signály, jimiž vám vaše dítě dává najevo, že už je připravené, i když na to ještě nemá věk.

1. Sušší plenky

Pokud vaše dítě vydrží hodinu nebo déle, aniž by se pomočilo, může to být čas začít s trénováním chození na nočník. Ukazuje to, že dítě začíná mít kontrolu nad svým močovým měchýřem po delší časové úseky. Dalším příznakem je větší objem moči najednou.

2. Předvídatelné vyprazdňování střev

Vaše dítě začne mít pravidelnou, dobře formovanou stolici, k níž bude docházet v předvídatelné době. Bude mít také méně stolice v noci.

3. Uvědomování si zvyků chodit na toaletu

Pokud se bude vaše dítě velice výmluvně vyjadřovat, jako například že jde dělat „bobek“ nebo „čůrat“ nebo bude mručet a sedat si na bobek, toto chování signalizuje, že může být připravené začít s trénováním chození na nočník.

Vaše dítě se může rovněž stydět a přát si, aby bylo v těchto chvílích samo – další známka toho, že už je připravené.

4. Nepohodlné plenky

Vaše maličké se může začít cítit nepohodlně v mokré plence a bude to dávat najevo slovy nebo taháním za plenku. Může se rovněž snažit sundat si plenku sám. To už nazrál čas začít s trénováním chození na nočník.

5. Zvědavost týkající se záležitostí ostatních lidí na toaletě

Vaše dítě může projevovat zájem o to, co se dělá na toaletě. Ať už pozoruje, nebo klade otázky, znamená to, že uvažuje o tom, že by to také samo zkusilo.

Souhlas pro soubory cookies