Uchovávání vzpomínek. Památky do budoucna – vzácné okamžiky v den porodu

Finální přípravy

I když si na kontrolní seznamy nepotrpíte, stojí zato mít jeden, na kterém si odškrtnete všechny nutné věci, které je třeba doma před příchodem miminka udělat – například nakoupit zásobu hotových jídel alespoň na první týden. Je nezbytně nutné, aby bylo všechno před termínem porodu připravené, protože potom budete veškerou energii potřebovat na zotavení a péči o miminko.

PAMÁTKA NA DEN NAROZENÍ

Už je to doslova za rohem! Možná se necítíte být po porodu příliš fotogenická a nemusíte být z fotografování v tento okamžik příliš nadšená, ale fotografie většinou umí vyvolat ty nejhezčí vzpomínky. Použijte je k zachycení každé drobnosti tohoto speciálního dne a k uchování vzpomínek. Pár fotek po porodu bude skvělým suvenýrem, který vám bude tyto vzácné okamžiky připomínat. Nezapomeňte si schovat některé věci na památku, jako je např. nemocniční náramek se jménem dítěte, jeho maličké oblečení, ve kterém přijelo poprvé domů, i všechna blahopřání, která dostanete. Můžete také usušit pár květin z kytic na uvítanou. Tyto jednoduché památky na den narození vašeho dítěte budou pro vás v nadcházejících letech velmi cenné – stojí za to si je schovat.

VÍTEJ DOMŮ, MIMINKO

Trocha plánování dopředu vám pomůže užít si svůj první den s miminkem doma na maximum. Mějte domov připravený na příchod miminka ještě před porodem, abyste se pak mohla soustředit jen na zotavování a radost. Buďte připravená na to, že několik dní budete žít jen v ložnici – nebudete se cítit na víc než na krmení miminka a spánek. Všechny věci, které budete pro péči o miminko potřebovat, mějte proto připravené v pohodlné vzdálenosti od postele. Aby byla atmosféra v místnosti klidná a pokojná, používejte uklidňující hudbu a měkké osvětlení. O všechno ostatní ať se postará partner. Jeho úkolem je nyní splnit každou vaši potřebu a udržovat vše co nejvíce v klidu. Návštěvy mohou v případě potřeby den či dva počkat a neměly by se zdržovat příliš dlouho. Pamatujte, že se musíte pořádně zotavit a vaše rodinka tento čas potřebuje, aby si vytvořila pevná pouta.

Souhlas pro soubory cookies