Kdy je čas přesunout batole do větší postele?

Cheryl Lock

Už vaše batole odrostlo postýlce? Než se vaše dítě přesune z postýlky do větší postele, je třeba si dát pozor na několik věcí. Zjistěte, jak zachováte jeho bezpečnost, až k této změně dojde.

Ve věku okolo 24 měsíců už bude vaše dítě pravděpodobně na přesun do větší postele připravené. Bude to pravděpodobně jeden z jeho velkých kroků směrem k nezávislosti – a to je dobře! V této fázi už asi bude vaše dítě dostatečně velké na to, aby zvedlo nohy a přendalo je přes postranice postýlky. Tento posun tedy bude dobrý pro jeho vývoj a nejlepší pro jeho bezpečnost.

Přesun z postýlky do větší postele je velký krok. Existuje ale několik faktorů, které je třeba nejdříve promyslet. Myslete na to, že vaše dítě bude v posteli, která je blíže k zemi, a to znamená, že získá velmi snadný přístup ke svému pokoji a celému domu nebo bytu způsobem, který nikdy nemělo k dispozici. A to probudí trochu zvědavosti v každém dítěti.

Než batole přesunete do větší postele, myslete na tyto bezpečnostní otázky:

Předejděte nočním rizikům Ospalé (nebo nezbedné) děti se mohou dostat do problémů, když v noci samy bloudí po domě/bytě. Abyste tomuto potenciálnímu problému předešli, zkuste dát na dveře dětského pokoje zvonek, abyste slyšeli, až se dítě vydá na procházku.

Dejte pryč všechny hračky Vaše dítě ani nemusí opustit pokoj, aby se dostalo do nesnází – bude ho pravděpodobně lákat už to, co bude mít přímo na dosah. Než dáte dítě do postele, ujistěte se, že jste dali pryč všechny hračky nebo předměty, které by se mohly rozbít nebo které by mohly představovat riziko udušení. V rychlosti také zkontrolujte podlahu a odstraňte cokoli, o co by mohlo dítě zakopnout, pokud bude potmě přece jenom vstávat z postele.

Postel umístěte chytře Větší postel už je daleko nižší než postýlka, přesto však není špatné oblast kolem ní trochu vypodložit, třeba alespoň měkkou dekou. Nedávejte postel také k oknu, kterým by mohlo táhnout nebo na kterém visí šňůrky od rolet či záclony. Jakmile se o všechna tato bezpečnostní opatření postaráte, je čas oslavovat! Přesun do větší postele je velký krok a je důležité, abyste dítěti ukázali, jak jste na něj pyšní.

Souhlas pro soubory cookies