Co je třeba vědět, když své dítě stěhujete z dětské postýlky do postýlky bez bočnic

Rachel Morris

Přibližně ve 2 letech bude třeba děcko přemístit do větší postýlky. Bude to pravděpodobně jeden z jeho prvních kroků směrem k nezávislosti velkého dítěte!

V tomto období už může být děcko dost velké, aby mohlo přelézt postranice své postýlky, takže větší postýlka bude lepší z hlediska jeho vývoje i bezpečnosti.

Nová větší postýlka přináší velké změny, a dříve než do ní děcko přemístíte, je třeba si uvědomit několik věcí. Nezapomeňte, že z nové postele, která je nižší, má dítě najednou nebývale snadný přístup do celé místnosti a domu.

To samozřejmě vyvolá u každého dítěte zvědavost!

Než začne děcko spát ve větší posteli, učiňte různá bezpečnostní opatření.

Zajistěte bezpečnost dítěte v noci

Ospalé (nebo nezbedné) děcko se může dostat do problémů, když v noci bloudí domem bez dozoru. Proto dejte pro jistotu na dveře dětského pokoje zvoneček, abyste slyšeli, když se dítě vydá na toulky.

Ukliďte všechny hračky

Děcko se ale může dostat do problémů, aniž by opustilo svůj pokojíček a stačí mu, když se vydá na průzkum svého království. Před uložením děcka ke spánku odstraňte na bezpečné místo všechny hračky nebo předměty, které by se mohly rozbít, nebo které představují riziko udušení. Zameťte podlahu a odstraňte všechno, o co by mohlo děcko zakopnout, když v noci vyleze z postele.

Správné umístění postele

Větší postel je blíže k zemi než dosud používaná postýlka, přesto je dobré dát pod ní alespoň kobereček. Také ji postavte od okna, aby na ni netáhlo a aby děcko nedosáhlo na volně visící šňůry nebo záclony.

Poté, co zvládnete tato bezpečnostní opatření, můžete slavit! Přestěhování dítěte do větší postele je významný krok a je důležité dítěti ukázat, jak jste na něj pyšní.

Souhlas pro soubory cookies