Zaměřte se na rizika své domácnosti a zajistěte bezpečí svého děťátka

Děti jsou rození průzkumníci, kteří se učí dotykem a vkládáním věcí do úst. Tato přirozená zvídavost ale naneštěstí způsobuje nehody, které se mohou přihodit během několika sekund. I když pro většinu z nás je bezpečnost našich dětí tou nejvyšší prioritou, občas doma zapomínáme na základní bezpečnostní opatření. Pokud budete opatrní, můžete své děti doma ochránit a zároveň jim umožnit zkoumat svět tím, co mají k dispozici: ručičkama, nožičkama a především ústy. I když potřebují malé děti neustálý dohled, není možné sledovat každý jejich pohyb. Proto musíme hledat jiné cesty, jak je doma ochránit. Máme pro vás několik praktických tipů, jak bezpečnost svých dětí doma zajistit:

Podívejte se na svět dětskýma očima

Klekněte si na všechny čtyři a rozhlédněte se. Hledejte malé předměty velikosti pěsti vašeho dítěte nebo menší – tyto předměty obvykle nepřitahují pozornost, pokud se na ně díváte shora. Při pohledu na kolenou se vynoří z koberce a objeví na podlaze. Okamžitě je ukliďte.

Zabezpečte před dětmi obývací pokoj

Jakmile vaši pozornost odvede zvonění telefonu nebo zvonku u dveří, vaše děti se během mžiku ocitnou v ohrožení.

  • Chraňte malé hlavičky a těla před ostrými rohy nábytku. Používejte chrániče rohů, které dokážou předejít vážným boulím a modřinám.

  • Plochou televizi namontujte na stěnu nebo ji postavte na nízký stabilní kus nábytku, aby ji na sebe děti nepřevrhly.

  • Všechny předměty menší než pěst vašeho dítěte ukliďte z dosahu, aby je dítě nespolklo.

  • Namontujte zábrany na schody a ke krbu a také záslepky na elektrické zásuvky.

  • Ujistěte se, že nikde nevisí žádné elektrické kabely.

Zabezpečte gelové kapsle na praní prádla

Přirozená zvídavost dětí je roztomilá, zároveň je to ale také recept na potenciální úrazy.

  • Téměř polovina rodičů neúmyslně uchovává gelové kapsle na praní prádla v dosahu dětí (45 %).

  • 29 % rodičů volí místo, na které ukládají gelové kapsle na praní prádla, na základě zvyku, 23 % z nich se řídí omezeným prostorem.*

  • Pro gelové kapsle na praní prádla platí jasná a jednoduchá zásada: Uchovávejte je uzavřené, uchovávejte je mimo dosah dětí a uchovávejte je v bezpečí.

  • Balení gelových kapslí Ariel 3 v 1 má bezpečnostní víko, které kapsle rychle a jednoduše zajistí. Ještě než kapsle uložíte mimo dosah nenechavých rukou svých dětí, ujistěte se, že se ozvalo kliknutí. Jen tak je víko zavřené správně.

Zbavte se rizik v ložnici

Čas na spaní by měl být bez stresu. Skrytá rizika ale mohou příjemný večer opravdu zkazit.

  • Zbavte se samostatně stojících zrcadel a investujte do bezpečných modelů montovaných na stěny, které snižují nebezpečí překlopení.

  • Kabely a šňůry, včetně těch připevněných k roletám, uchovávejte mimo dosah dětí.

  • Velmi lákavý je pro dítě obsah vaší kabelky, který ale může představovat riziko udušení. Kabelky odkládejte na vysoko položená místa.

Snižte rizika spojená s vodou

Nenechte si zkazit čas koupání a dodržujte následující pravidla.

  • Protiskluzové podložky pomáhají zabezpečit kluzký povrch vany, která je tak pro vaše děti stabilnější.

  • Osušku si ještě před koupáním připravte na dosah, abyste nemuseli miminko nechávat ve vodě ani na chviličku samotné.

  • Otevřená toaleta je lákavou zónou pro hraní. Tu svou však opatřete dětskou pojistkou, aby malé ručičky nepodlehly pokušení.

Neexistuje nic krásnějšího než pohled na vlastní dítě, které se směje na svět a užívá si všechno, co se v něm každý den odehrává. Udělejte tedy vše pro to, aby každý takový okamžik prožívalo v bezpečí a šťastné.

Další informace najdete na stránce http://www.keepcapsfromkids.eu/cz. Šiřte tato bezpečnostní opatření také mezi známými!

*Jménem divize Pracích prostředků společnosti P&G provedly společnosti Ketchum a Norstat pro značku Ariel průzkum mezi 1 946 rodiči staršími 18, kteří mají děti mladší 5 let, v těchto zemích: Velká Británie (n=309), Francie (n=311), Německo (n=349), Itálie (n=340), Nizozemsko (n=301) a Česká republika (n=336). Průzkum probíhal od 9. června do 17. června 2016. Mezní odchylka je na celkové úrovni +/- 2,2 % a na lokální úrovni +/- 5,6 %.

Souhlas pro soubory cookies