Způsoby, jak připravit své děťátko na chůzi

Ellen Neuborne

Podle Americké akademie pediatrů (AAP) udělá mnoho dětí své první kroky v době kolem svých prvních narozenin. Možná se právě nacházíte v tomto časovém období a vyhlížíte onen velký den s velkým očekáváním. Řada odborníků tvrdí, že děti budou chodit, až na to budou připravené. Co můžete udělat, abyste svému děťátku pomohli připravit se na chození?

Hodně času stráveného na bříšku

Také kojenci mohou začít budovat svaly, které nakonec povedou k chůzi. Pokládáním na bříško miminko posiluje zádové svaly. Během času, kdy je na bříšku, okolo něj naskládejte hodně hraček, abyste udrželi jeho zájem.

Hrajte hry v sedě Jakmile se vaše děťátko naučí bezpečně sedět, můžete s ním hrát mnoho her na podporu rozvoje jeho dovedností v oblasti rovnováhy. Koulejte míčem dozadu a dopředu. Hrajte s ním hry, které ho budou motivovat, aby na něco dosáhlo – na vás nebo na nějaký předmět na podlaze.

Tyto hry mu pomáhají nacvičovat umění rovnováhy při pohybu. Naučí se hýbat rukama, hlavou a boky a nesvalit se.

Vyzkoušejte chůzi s pomocí Když vaše dítě udrží svoji váhu ve stoje, můžete vyzkoušet osvědčenou chůzi s pomocí. Nasměrujte je obličejem dopředu, vezměte ho za obě ruce a pomáhejte mu s chůzí před sebou. Až se zlepší, můžete ho nechat jít tak, že už se bude držet jen za jednu ručičku, a povzbuzovat ho v dalším pohybu, kdy si bude procvičovat rovnováhu a zvedání nožiček.

Legrace mezi nábytkem Jakmile se miminko začne vytahovat do stoje a kroužit kolem nábytku, rozmístěte po pokoji pár stabilních kousků nábytku, aby se jich mohlo přidržovat, a tím pádem se pohybovat a také objevovat nové věci. Z konferenčního stolku a také z nižších míst odstraňte všechny rozbitné věci a věci, s nimiž se dá posouvat, aby je dítě neshodilo.

Věci, které nepoužívejte

Chodítko Podle kliniky Mayo mohou dětská chodítka – zařízení určená jako pomoc pro dítě, když se učí chodit – způsobit vážná poranění. Dětská chodítka bývají spojována se zakopnutími a pády s následkem zranění.

Podle AAP se nedoporučují ani nově navržená dětská chodítka, která přicházejí na trh se změnami, a jsou dostatečně široká, aby se vešla do dveří.

Neshánějte botičky – zatím

Botičky jsou nezbytné, až vaše dítě začne chodit. A když ten čas nastane, vyberte měkké a pružné boty, které budou dostatečně široké pro neposedné prstíky.

Souhlas pro soubory cookies