Oznámení těhotenství: jak to říct kolegům v práci

Gratulujeme! Zjištění, že jste těhotná, je těžké si ponechat pro sebe, než se však o horkou novinku podělíte v práci, nechte se inspirovat těmito devíti nápady, jak vtipně oznámit své těhotenství.

1. Jako šéf

Váš šéf by měl být první, kdo se krásnou zprávu dozví. Postarejte se o to, abyste zprávu sdělila slušným způsobem – přece jenom bude muset řídit firmu bez vás! Možná můžete nabídnout, že svého šéfa pozvete na oběd a během jídla své sladké tajemství prozradíte. Nebo si se svým šéfem a zástupcem pro lidské zdroje (HR) domluvte schůzku a předejte jim sušenky ve tvaru dětských body dělané na zakázku, než přejdete k podrobnostem týkajících se vašeho odchodu na mateřskou dovolenou.

2. Srdíčko

Na svůj pracovní stůl položte sklenici plnou modrých a růžových bonbónů JellyBeans se vzkazem „Ode mě a mého malého srdíčka“ přilepeným po straně. Pošlete všem v kanceláři (nebo jenom svému týmu) e-mail s informací, že na vašem pracovním stole jsou bonbóny, a sledujte, jak se kolegové začínají pomalu scházet.

3. Slyšte, slyšte!

Počkejte se sdělením zprávy do dalšího setkání celé firmy. Až se šéf oddělení zeptá, jestli má někdo nějaké oznámení, přihlaste se a sdělte svým spolupracovníkům, že se svým partnerem čekáte miminko.

4. Spojte oznámení o těhotenství s prozrazením pohlaví

Počkejte do chvíle, než budete znát pohlaví svého miminka, a udělejte dvě oznámení najednou. Až budete mít výsledky z ultrazvuku, připravte košíčky a do těsta přidejte pár kapek červeného nebo modrého potravinářského barviva. Další den přineste domácí pohoštění a zanechte vedle něj zprávu.

5. Zahrajte si starou hru „Pošli to dál“

Pokud pracujete v malém kolektivu, prozraďte zprávu jednomu nebo dvěma spolupracovníkům a nechte, ať se drby šíří – správnou dávkou dobrého klepu nepohrdne nikdo!

6. Všichni milují bochánky!

Přijďte do práce s taškou bochánků a nechte je v kuchyni s podepsaným vzkazem: „Tohle je jediné jídlo, které moje miminko jí.“

7. V týmu neexistuje žádné „já“

Oznamte své těhotenství pomocí zprávy, kterou pošlete svým kolegům, v níž jim dáte vědět, že se k týmu připojí nový člen. Jako datum nástupu nejnovějšího člena do práce uveďte datum termínu svého porodu a sledujte, kdo to pochopí – troufáme si tvrdit, že kolegové s dětmi budou první, jimž to dojde.

8. Nechte své šaty, ať to řeknou za vás

Pokud vaše profese vyžaduje nošení pláště, vyměňte důvěryhodné oblečení za plášť s dětskými motivy. Zahrajte si na němou, dokud se někdo nepozastaví nad vaším novým stylem.

9. Kam na dovolenou?

Kolegové v práci rádi rozebírají své plány na nadcházející dovolenou, tak se během příštího tlachání o dovolených jakoby podřekněte, že hledáte nápady na „sladkou cestu s miminkem." Kromě doporučení ohledně cestování se vám určitě dostane vřelých objetí a gratulací.

Každé pracovní prostředí je jiné, a co se líbí jednomu, nemusí se líbit druhému, proto než se rozhodnete pro jeden z těchto nápadů na oznámení těhotenství, dobře posuďte situaci ve své práci, abyste se rozhodla pro ten nejvhodnější způsob!

Souhlas pro soubory cookies