Nejčastější dotazy

Jakožto rodič pro bezpečnost svého dítěte vše zkoumáte, ověřujete a testujete. Ve společnosti Pampers® chápeme, že chcete vědět více o složení našich plenek a o výrobních procesech. Proto chceme na tyto otázky odpovídat transparentně a ukázat vám, že co se týče bezpečnosti našich produktů, nenecháváme nic náhodě.

Níže jsou uvedeny odpovědi na některé dotazy, které nám již rodiče položili. Pokud máte další, neváhejte a zavolejte nám:

Co děláte, abyste zajistili bezpečnost svých produktů?

Všechny produkty Pampers® jsou pro děti 100% bezpečné. Abychom zaručili výkon, pohodlí a bezpečnost vašeho dítěte, činíme každý den 3 klíčová opatření:

  1. Přísný výběr materiálů, jejichž bezpečnost se ověřuje ve spolupráci s pediatry, dětskými dermatology a toxikology. Protože bezpečné plenky začínají bezpečnými materiály! Chcete-li se se dozvědět více o procesu výběru materiálů a zjistit vše o složení našich produktů, kliknete sem, pokud vás zajímají plenky, plenkové kalhotky nebo dětské čisticí ubrousky.

  2. Výroba je klíčovou fází, kterou kontrolujeme od A až do Z. Pampers® své plenky vyrábí výhradně ve svých vlastních výrobních závodech (které se nacházejí v Evropě). A každou fázi výroby pozorně monitorujeme, abychom zajistili kvalitu výrobků. Každou plenku neustále monitorují kamery a více než 500 senzorů a denně provádíme více než 2 000 testů.

  3. Neustálé vyhodnocování pro bezpečné, certifikované plenky, které respektují pokožku dítěte. Naše plenky, plenkové kalhotky a dětské čisticí ubrousky jsou dermatologicky testované.

Na této stránce je podrobný přehled všech těchto kroků. Neváhejte a přečtěte si to, abyste se dozvěděli více!

Jsou materiály, které značka Pampers® používá, bezpečné pro děti?

Ano. Ve svých produktech (plenkách, plenkových kalhotkách a dětských čisticích ubrouscích) Pampers® používá pouze 100% bezpečné materiály. Všechny tyto materiály podléhají přísnému vyhodnocování a striktně dodržují doporučení pro bezpečné používání látek dle pokynu vědeckého výboru EU pro bezpečnost spotřebitelů, SCCS/1564/15.

Naši výzkumní pracovníci spolupracují s pediatry, dětskými dermatology a toxikology, aby potvrdili bezpečnost vybraných materiálů i vyrobených produktů pro děti.

Klikněte sem, chcete-li zjistit více o tom, co dáváme (a co nedáváme!) do plenek, plenkových kalhotek a dětských čisticích ubrousků.

Zde se také můžete dozvědět více o příslibu bezpečnosti značky Pampers®.

Jak vybíráte materiály pro své produkty?

Bezpečné plenky začínají bezpečnými materiály. Proto dříve, než se materiály použijí k výrobě plenek Pampers®, procházejí přísným výběrem. Každá složka má určitou funkci a musí zajistit výkon, stejně jako pohodlí a bezpečnost vašeho dítěte.

Naši výzkumní pracovníci spolupracují s pediatry, dětskými dermatology a toxikology, aby potvrdili bezpečnost vybraných materiálů i vyrobených produktů pro děti.

Všechny tyto materiály jsou pro děti 100% bezpečné a striktně dodržují doporučení pro bezpečné používání látek dle pokynu vědeckého výboru EU pro bezpečnost spotřebitelů, SCCS/1564/15.

Chcete-li zjistit více o tom, co do plenek přidáváme (a co nepřidáváme!), klikněte sem. Všechny kroky k zajištění bezpečnosti našich produktů jsou podrobně zobrazeny na této stránce. Neváhejte a přečtěte si to, abyste se dozvěděli více!

Jsou barvy použité v plenkách Pampers® bezpečné pro pokožku mého dítěte?

Ano. Barvy použité v plenkách Pampers® jsou bezpečné. Jedná se o nedráždivé pigmenty, jejichž bezpečnost byla pečlivě vyhodnocena.

Tyto barvy, které jsou zaručeně bezpečné pro děti i novorozence, se používají k vytváření roztomilých potisků. Tyto barvy nemohou do kůže proniknout ani v případě kontaktu s kůží. V produktech Pampers® nepoužíváme disperzní barviva.

Věděli jste, že ...? V dnešní době se pigmenty používají v mnoha produktech, jako například v látkách, hračkách, papíru, křídě a v pastelkách.

O závazku společnosti Pampers® týkajícího se 100% bezpečnosti plenek se můžete dozvědět zde.

A chcete-li se dozvědět více o tom, co do plenek dáváme (a nedáváme!), klikněte jednoduše sem.

Dáváte do produktů bělidla na bázi chlóru?

Ne, k čištění celulózových vláken využíváme elementární proces, který neobsahuje chlór. Chcete-li zjistit více o tom, co do plenek dáváme (a nedáváme!), klikněte sem.

Jsou dětské čisticí ubrousky Pampers® pro pokožku mého dítěte dostatečně jemné?

Výrobky Pampers® jsou dermatologicky a klinicky testované, aby se zajistilo, že jsou šetrné i pro citlivou pokožku. Studie ukazují, že dětské čisticí ubrousky Pampers® pomáhají udržovat neutrální pH pokožky a pro pokožku dítěte jsou jemné jako žínka a voda.

Mohu dětské čisticí ubrousky Pampers® bezpečně používat i na obličej a ruce svého dítěte?

Ano. Ať už je vaše dítě na hřišti, na židličce nebo na přebalovacím pultu, může se ušpinit a čisticími ubrousky Pampers® lze špínu jemně a účinně odstranit. Ačkoliv jsou čisticí ubrousky Pampers® navržené pro použití při přebalování, lze je používat na ostatní části těla včetně obličeje. Jsou dermatologicky testované.

Jsou čisticí ubrousky Pampers® Sensitive bez vůně a hypoalergenní?

Ano. Dětské čisticí ubrousky Pampers® Sensitive neobsahují žádnou vůni. Jsou dermatologicky testované a bylo klinicky ověřeno, že pro pokožku jsou jemné jako žínka a voda.

Co je polypropylen a proč se v plenkách mého dítěte používá?

Polypropylen je měkké vlákno, které přispívá k pohodlí a výkonu plenek Pampers®. Jako všechny materiály, které používáme, lze toto vlákno zcela bezpečně používat. Ve skutečnosti ho lze nalézt i v oblečení pro děti a dospělé!

Proč se používá v plenkách? Všem částem plenek, které přijdou do kontaktu s pokožkou dítěte, poskytuje jemnost a pohodlí: jedná se o extrémně odolné vlákno, neláme se, a proto zabraňuje tvorbě žmolků a tření o pokožku. Navíc se chytře kombinuje s dalšími částmi plenky, aby tekutinu odváděl do absorpčního jádra a udržel ji tam.

Chcete-li se dozvědět více o tom, co dáváme (a nedáváme!) do plenek, klikněte sem, a do plenkových kalhotek, klikněte sem.

Co je petrolatum a proč se v plenkách mého dítěte používá?

Petrolatum je název, který může znít nepěkně, ale jedná se prostě o technický název vazelíny, běžně používané složky každodenně používaných pleťových mlék a jak vysvětluje Dr. Alain Taïeb, vedoucí dětské dermatologie ve fakultní nemocnici v Bordeaux: „Petrolatum není nic jiného, než produkt známý pod oblíbenou značkou vazelína®, což je bezpečný, neškodný prostředek běžně v dermatologii používaný již více než 100 let.“ Plenky Pampers® obsahují v povrchové vrstvě, která se dotýká pokožky dítěte, malé množství vazelíny, která pokožku lépe chrání. Petrolatum, které používáme, je farmaceutické, čištěné, bez vůně a pro vaše dítě zcela bezpečné. Věděli jste, že ...? Petrolatum se používá v mnoha typech balzámů na rty a v přípravcích pro péči o děti.

Chcete-li se dozvědět více o tom, co do plenek dáváme (a co nedáváme!), klikněte sem. Nakonec si také na obalu můžete zkontrolovat, zda plenka obsahuje pleťové mléko.

Proč obsahuje plenka mého dítěte adhezivum? Je to opravdu bezpečné?

Adhezivum používané v plenkách Pampers® je bezpečné a bez rozpouštědel. V plenkách se používá, aby materiály plenky držely pohromadě a zabránilo se protečení. Tato adheziva byla pečlivě testována a bylo ověřeno, že jsou pro děti bezpečná. Navíc ani nepřicházejí do kontaktu s pokožkou vašeho dítěte, které plenku nosí.

Chcete-li se dozvědět více o tom, co do plenek dáváme (a co nedáváme!) klikněte na.

Souhlas pro soubory cookies