Plenky a životní prostředí: Stručný průvodce a 4 tipy k likvidaci

Značka Pampers pečuje o každé děťátko a nejen to, pečuje také o planetu, na které bude vyrůstat.

Díky jednorázovým plenkám je péče o pokožku vašeho maličkého jednodušší. Přesto si můžete dělat starosti s ekologickou stopou jednorázových plenek.

Zjistěte, jak Pampers pomáhá snižovat dopad používání plenek, a získejte čtyři tipy, jak jednoduše zlikvidovat použité plenky v domácnosti.

Jak snižujeme naši ekologickou stopu

Životní cyklus plenky

Neustále se snažíme hledat způsoby jak snižovat naši ekologickou stopu ve všech oblastech, od způsobu a místa zajišťování zdrojů našich materiálů, po výrobní proces, balení a výrobky, které nabízíme.

Tady je stručný přehled toho, co pro snížení ekologické stopy našich plenek značka Pampers dělá:

NappiesTips icon 01 1536px

Suroviny

  • Celulóza používaná v našich plenkách a papír na výrobu krabic se vyrábí z materiálů z lesů s certifikací FSC a dalších kontrolovaných zdrojů.*

  • Plenky a čisticí ubrousky Pampers Pure obsahují odpovědně získané rostlinné materiály.

  • Za posledních 50 let jsme snížili hmotnost plenek na polovinu a zdvojnásobili jejich absorpční schopnost.

  • Na plenky Pampers, které spotřebuje průměrné děťátko v Evropě v období, kdy je nosí, se v současné době použije o 21 kilogramů méně surovin než před 5 lety.

NappiesTips icon 02 1536px

Výroba

  • Ze všech našich výrobních závodů se na skládky nebezpečného odpadu neposílá žádný odpad.

  • V našich evropských výrobních závodech nakupujeme 100% obnovitelnou elektřinu.**

  • Naším cílem pro všechny výrobní závody Pampers po celém světe do roku 2030 je nákup 100% obnovitelné elektřiny.

Nappies 03 1536px

Balení

  • Všechny obalové materiály našich plenek jsou 100% recyklovatelné.***

  • Všechny naše krabice se v současné době vyrábějí ze 100% recyklované lepenky.****

  • Naším cílem do roku 2025 jsou obaly vyrobené minimálně z 50 % z recyklovaného nebo obnovitelného materiálu.

Nappies 1536px

Přeprava

  • 100 % našich plenek prodávaných v Evropě se vyrábí v Evropě. Naše plenky vyrábíme ve vlastních výrobních závodech, které se nachází ve vaší blízkosti.

Jak zlikvidovat použité plenky v domácnosti

wash hands

1. Před a po výměně plenek si pokaždé umyjte ruce.

dirty nappy

2. Použitou plenku srolujte znečištěnou stranou dovnitř a zajistěte ji pomocí upevňovacích pásků. Budete s ní moci snadněji manipulovat a jednoduše ji vyhodíte do odpadkového koše.

throw-waste

3. Vždy si přečtěte pokyny na obalu. Jednorázové plenky se obvykle musí vyhazovat do běžného komunálního odpadu. Přesto je z praktických důvodů dobré mít na použité plenky samostatný koš s pedálem (a pytlem na odpad) na plenky vedle přebalovacího pultu. Používání koše s víkem nebo speciálního koše na plenky pomáhá redukovat zápach. Jakmile je tento malý koš plný, vyneste plenky společně s ostatním domácím odpadem.

warning-waste

4. Bezpečnost a hygiena především. Udržujte plenky, pytle do odpadkového koše a veškeré obalové materiály mimo dosah dětí.

banner

Nejčastější otázky

Díky technologickým pokrokům se průběžně snížila ekologická stopa plenek při zachování jejich výkonu.

Například na plenky Pampers, které spotřebuje průměrné děťátko v Evropě v období, kdy je nosí, se v současné době použije o 21 kilogramů méně surovin než před 5 lety.

Zjistěte víc

Při výrobě našich plenek udržitelnějším způsobem záleží na všem. Na tom, jak zajišťujeme materiály, jak plenky vyrábíme, a také na tom, jaké používáme obalové materiály. Neustále hledáme způsoby, jak jít ještě dál a přitom poskytovat stejně dokonalou ochranu pokožky vašeho děťátka.

Pokud chcete zjistit víc o tom, co už děláme, přečtěte si o dalších způsobech, jakými značka Pampers pečuje o děťátka a planetu, na které budou vyrůstat.

*Pouze pro výrobky prodávané v západní Evropě **S výjimkou Ruska a Ukrajiny. Certifikáty obnovitelné energie z větrných elektráren ***Kde jsou recyklační továrny ****Spotřebitelské boxy

Souhlas pro soubory cookies