Jak plenka Pampers® funguje a z čeho je vyrobená?

Jakožto rodič chcete 100% bezpečnou, pohodlnou plenku, která udrží vaše dítě v suchu a umožní mu objevovat svět. Společnost Pampers® již 50 let navrhuje plenky právě s touto myšlenkou: zajišťuje, aby výkon a pohodlí šlo ruku v ruce s bezpečností.

Objevte vše, co činí plenku Pampers® kvalitní a spolehlivou, od výběru složek (které používáme a které nepoužíváme!) až po to, jak naše plenky fungují.

100% bezpečné, naprosto transparentní složení

Než se složky stanou součástí plenky Pampers®, procházejí přísným výběrem.

Naši výzkumní pracovníci spolupracují s pediatry, dětskými dermatology a toxikology, aby potvrdili bezpečnost vybraných složek a produktů vyrobených pro děti.

Všechny složky, které používáme, jsou dermatologicky testované a splňují kritéria hodnocení vědeckého výboru EU pro bezpečnost spotřebitelů, SCCS/1564/15.

Jak plenka Pampers® funguje a z čeho je vyrobená?

Každá část plenky Pampers® má určitou úlohu. Všechny ale mají stejný účel: poskytnout vašemu dítěti bezpečnost, pohodlí a výkon.

- Absorpční jádro: Je jádrem technologie Pampers®! Absorbuje vlhkost a udržuje ji daleko od pokožky vašeho dítěte, které zůstane zdravé a v suchu.

Zde je vše, co naše absorpční jádro obsahuje:

  • Superabsorpční materiál: jedná se o materiál obvyklý ve všech jednorázových plenkách, který má schopnost absorbovat až 30násobek své hmotnosti! Během několika sekund tekutinu absorbuje a uzamkne. Tyto super absorbenty jsou naprosto bezpečné a chemicky inertní, což potvrzuje více než 400 studií týkajících se této složky (provedených na více než 300 000 plenkách!) a jejího možného kontaktu zejména s pokožkou.

  • Celulóza: je materiál přírodního původu, který absorbuje vlhkost. Veškerá celulóza používaná v produktech značky Pampers® pochází z udržitelných zdrojů. Je to jeden ze způsobů, jak se Pampers® zavazuje k trvale udržitelnému obhospodařování lesů a splňuje požadavky nařízení (EU) č 995/2010.

Pampers® vyvinula unikátní kombinaci super absorbentů a celulózy pro vysoce výkonné pleny, které vašemu dítěti poskytnou skvělé pohodlí. Rovnováha mezi použitím super absorbentů a celulózy zajistí, aby plenka nebyla příliš tlustá a nebránila pohybům dítěte (a pomáhá zabraňovat neslavné „zátěži mezi nožičkama“).

- Povrchová vrstva: odvádí vlhkost dovnitř plenky a udržuje pokožku vašeho dítěte hezkou a suchou. Povrchová vrstva, která přichází do kontaktu s pokožkou dítěte, obsahuje polypropylénová vlákna, aby byla pro dítě jemná a pohodlná.

- Zadní vrstva: to je zadní část plenky. Zabraňuje, aby se vlhkost dostala do postýlky nebo na oblečení dítěte. Je vyrobená z polyetylénu a vnitřního obalu z polypropylénu pro hebkost a pohodlí.

- Pružné upevňovací pásky: tyto přemístitelné pásky jsou hebké a zajišťují, aby plenka vašemu dítěti skvěle padla. Jsou vyrobené z polypropylénu a z polyesterových vláken, které poskytují hebkost a pružnost pro ještě větší pohodlí vašeho dítěte.

- Pružné manžety: pomáhají, aby se plenka přizpůsobila tělu vašeho dítěte i okolo nohou, zaručují větší pohodlí a zabraňují protečení. Pampers® nepoužívá pryž ani latex, které mohou vyvolat alergické reakce. Místo toho používá elastan a polypropylen.

- Adheziva: používají se, aby všechny komponenty držely pohromadě a zabránilo se protečení. S pokožkou vašeho dítěte nepřijdou do kontaktu. Pampers® používá pouze adheziva bez rozpouštědel.

V reakci na očekávání našich spotřebitelů jsme spolupracovali s dodavateli, abychom vylepšili vůni některých svých adheziv. Všechny tyto materiály podléhají přísnému výběru a procházejí podrobným hodnocením a je prokázáno, že jejich používání je bezpečné. S pokožkou dítěte nepřijdou do kontaktu. V žádném z těchto materiálů se nenachází žádná z 26 nejznámějších alergenních látek ze seznamu nařízení EU o kosmetických přípravcích.

- Pleťové mléko: v povrchové vrstvě plenky je patentovaný ochranný balzám, který chrání pokožku dítěte a snižuje riziko plenkové vyrážky. Složky tohoto tělového mléka jsou v souladu s evropskými nařízeními. Obsahuje:

  • Petrolatum: „Petrolatum není nic jiného, než oblíbená vazelína, což je bezpečný a neškodný prostředek v dermatologii běžně používaný již více než 100 let. (…), který se obecně používá ke snížení rizika vzniku plenkové vyrážky u novorozenců,“ vysvětluje Dr. Alain Taïeb, vedoucí dětské dermatologie ve fakultní nemocnici v Bordeaux. Prochází farmaceutickým čištěním a pro děti je zcela neškodný.

  • Extrakt z listů aloe barbadensis (aloe vera) pro hebkost.

  • Tekutý parafín, což je olej používaný ve farmacii, který bojuje proti dehydrataci.

  • Emulgátor zvaný stearyl alcohol, který se kvůli svým hydratačním vlastnostem ve farmacii běžně používá.

Na obalu si také můžete zkontrolovat, zda plenka obsahuje pleťové mléko.

- Veselé obrázky: umístěné na vnější straně plenky baví rodiče i děti! Obsahují pigmenty, které nemají senzibilizující účinek a ve vodě jsou nerozpustné (takže nemohou pronikat kůží).

- Indikátor vlhkosti (na našich prémiových plenkách careTM a active babyTM velikost 1 a velikost 2): Velmi praktický! Proužek mění barvu, a tak vám napoví, kdy je čas vaše dítě přebalit! Jedná se o žlutý proužek, který reaguje na změny pH: když je v kontaktu s močí dítěte, tak zmodrá.

Pampers promise icon 

Elastan, polyester, polypropylen… co to je?

Všechna vlákna obsažená v plenkách Pampers® lze také najít… ve vašem oblečení i v oblečení vašeho dítěte! Jsou to technická vlákna s určitými vlastnostmi, která přispívají k pohodlí a výkonu plenek Pampers®.

  • Díky polypropylénu jsou všechny části plenky, které přijdou do kontaktu s pokožkou dítěte, jemné a pohodlné. Jedná se o extrémně odolné vlákno; neláme se, takže zabraňuje tvorbě žmolků a odírání pokožky.

  • Polyester pomáhá vlhkost rozvádět po celé délce plenky. Často se používá ve sportovním oblečení.

  • Polyethylen má především dvě důležité vlastnosti: odpuzuje vodu a je prodyšný. Je klinicky testovaný, zabraňuje protečení a díky mikro vzduchovým kanálkům udržuje pokožku hezkou a suchou.

  • Elastan je elastické vlákno obsažené v mnoha tkaninách a určitě byl například ve vašem těhotenském oblečení! Elastická vlákna se přizpůsobují každému pohybu dítěte a pomáhají plenkám zůstat na svém místě, přičemž zabraňují tvorbě jakýchkoliv stop a protečení.

Tato vlákna se chytře kombinují tak, aby se vlhkost odváděla do středu plenky a tam se uchovávala, čímž se omezí šíření bakterií.

Protože chceme vašemu dítěti poskytnout 100% bezpečné plenky a plenkové kalhotky, jsou některé věci, které do produktů nepřidáváme.

Pampers® do svých produktů nepřidává žádné nežádoucí látky. Bezpečnost dětí je vždy naší největší prioritou.

Do plenek NEPŘIDÁVÁME následující látky:

  • Konzervační látky. Pampers® při výrobě svých plenek nepoužívá žádné konzervační látky a nepoužíváme ani: formaldehyd nebo formaldehydové generátory, MIT nebo CMIT, parabeny, phenoxyethanol, kvartérní amoniové sloučeniny, triclocarban ani triclosan.

  • Bisfenol A (BPA), dioxiny, disperzní barvy, elementární chlor, líh, těžké kovy (jako například olovo a rtuť), organocínové sloučeniny, parabeny, pesticidy, fenol, polyvinylchlorid (PVC), polycyklické aromatické uhlovodíky (PAU).

  • Přírodní latex a pryž, která někdy může vyvolat alergické reakce.

Některé z těchto látek se vyskytují v našem životním prostředí a jejich stopy tak lze nalézt v široké škále běžně používaných produktů od plenek přes kohoutkovou vodu až po potraviny.

Pokud máte jakékoli dotazy týkající se plenek Pampers®, podívejte se na naši stránku s nejčastějšími dotazy nebo zavolejte na naši zákaznickou linku:

Souhlas pro soubory cookies