Plenky na více použití nebo jednorázové plenky?

Stejně jako spousta rodičů můžete zvažovat ze všech stran, jestli se rozhodnete pro jednorázové plenky nebo látkové plenky na více použití.

Univerzální odpovědi se nedočkáte. Ať už se rozhodnete pro jakékoli plenky, je to věc osobní volby.

Pokud berete v úvahu jako jeden z aspektů ekologii, budete možná překvapení, že dnes již není jasný rozdíl mezi celkovým dopadem látkových plenek na více použití a jednorázových plenek.*

Avšak co se týká jednorázových plenek, stále před sebou máme kroky, které podnikáme pro další snižování jejich ekologické stopy.

Čtěte dál a zjistěte více!

Směrem k udržitelnější výrobě

NappiesTips icon 02 1536px

V našich výrobních závodech • po celé Evropě nakupujeme 100% obnovitelnou elektřinu** • celého světa se na skládky nebezpečného odpadu neposílá ŽÁDNÝ odpad.

V našich výrobních závodech po celé Evropě nakupujeme 100% obnovitelnou elektřinu a podnikáme kroky, abychom ji do roku 2030 využívali ve všech našich výrobních závodech po celém světě.

Z našich výrobních závodů se na skládky nebezpečného odpadu neposílá nikde na světě ŽÁDNÝ odpad.

Aby byl obal udržitelnější

Nappies 03 1536px

100 % obalů našich plenek je recyklovatelných***

Podnikáme kroky, aby naše obaly byly udržitelnější. Naše krabice se například už teď vyrábějí ze 100% recyklovaného papíru.****

Cílem do roku 2025 jsou obaly vyrobené z 50 % z recyklovaného nebo obnovitelného materiálu.

Reusable-or-Disposabl-Nappies

Zjistěte více

Více informací najdete v článku o dalších způsobech, jakými Pampers pečuje o děťátka a planetu, na které budou vyrůstat.

*S. Aumonler, M. Collins, P. ;Garrett (2008). Aktualizovaná studie posouzení životního cyklu jednorázových plenek a plenek na více použití. Agentura pro životní prostředí. Bristol. **S výjimkou Ruska a Ukrajiny. Certifikáty obnovitelné energie z větrných elektráren ***Kde jsou recyklační továrny ****Spotřebitelské boxy

Souhlas pro soubory cookies