4 základní kroky nad rámec základních úprav domácnosti pro bezpečnost dítěte

Jeannette Moninger

Bezpečnost a ochrana zdraví vašeho dítěte je to, co vám nejvíc leží na srdci. Není divu, že maminky tráví tolik času úpravami domácnosti, aby byla pro miminka bezpečná, počínaje bezpečnostními zábranami a konče kryty elektrických zásuvek. Ale teď, když dítě leze nebo chodí, objevuje se zcela nová skupina bezpečnostních rizik.

Zde je několik tipů nad rámec základních úprav domácnosti pro bezpečnost dítěte.

1. Zajištění oken

Na okna namontujte mříže (řada tyčí ne více než 4 centimetry od sebe, které lze bezpečně namontovat dovnitř okenních rámů) nebo zarážky (nastavitelné bezpečnostní prvky, které zabrání okno otevřít na více než 10 centimetrů); v oknech v patře jsou nezbytností. (V případě požáru je dospělá osoba snadno vyjme.) Je také důležité, aby žádné okenní žaluzie ani rolety neměly šňůry, protože by mohly způsobit lezoucímu miminku nebo batoleti náhodné zranění.

2. Zajistěte nábytek

Zvídavé chodící dítě bude lézt na nábytek, včetně televizních stolků a komod, aby dosáhlo výš. Pak hrozí, že kus nábytku či televizor spadne a vašemu dítěti ublíží. Předcházejte převrhnutí nábytku a bezpečně ukotvěte velké předměty jako komody, televizní stolky, přebalovací stoly a knihovny do zdi nebo do podlahy.

3. Jedovaté přípravky držte pod zámkem

Potenciálně nebezpečné předměty jako čistící prostředky, léky a kosmetiku uchovávejte v uzamčené bedně nebo skříňce mimo dohled a dosah vašeho dítěte. Taška na plenky a kabelka mohou také představovat nebezpečí, pokud obsahují věci jako antibakteriální gel na ruce nebo bonbóny, které by mohly představovat nebezpečí udušení.

Místo toho, abyste hodila tašku na zem, když ji nepoužíváte, ukládejte ji někam mimo dosah vašeho lezoucího dítěte, například nahoru na polici ve skříni.

4. Předcházejte popáleninám

Jemná kůže miminek je mimořádně citlivá! Nastavte ohřívač vody na 50 stupňů Celsia nebo méně a vždy vyzkoušejte teplotu vodní lázně, než do ní miminko nebo batole vložíte. V kuchyni se nachází další nebezpečné místo, kde může dojít k opaření, takže otočte rukojeti hrnců směrem k zadní části sporáku a nejraději využívejte zadní hořáky.

Jak se vaše miminko stává nezávislým a začíná zkoumat svůj svět, je velmi důležité, abyste bedlivě sledovali, zda vaše bezpečnostní opatření v domácnosti postačují. Takže jakmile splníte tento seznam úkolů, vše zkontrolujte z úrovně očí vašeho dítěte. Tak uvidíte, jaká jiná rizika mu hrozí. S vědomím, že vaše dítě je v bezpečí, se vám bude dýchat lépe!

Souhlas pro soubory cookies