Čerstvý tatínek. Budu se umět vypořádat s rodičovskou úlohou jako čerstvý otec?

Obavy nastávajícího otce Porod vzbuzuje obavy i u partnera. Jeho starosti s tím, jak se vypořádáte s kontrakcemi a případnými komplikacemi, je třeba včas probrat. Komunikace má klíčový význam pro úspěšný porod a partner musí po celou dobu zachovávat klid, postupovat zasvěceně a pomáhat.

TRÉMA Jak jako otec zvládnu porod, bolesti a strádání partnerky? Budu jí nějak prospěšný? Jak budu reagovat, až vykoukne hlavička miminka? Pokud se vám honí hlavou podobné otázky, reagujete jako každý normální nastávající otec! Většina z nich má obavy, jak se budou cítit a chovat při porodních bolestech a porodu. Dobrá zpráva je, že téměř všichni to zvládnou. Budete překvapen, jak snadno se vypořádáte s nepředvídatelnými emocemi a fyzickými nároky tohoto významného dne.

Čekejte něco jako jízdu na horské dráze a stále si opakujte, že na konci této jízdy vás čeká krásné novorozeňátko a vy se stanete rodičem. Myslete pozitivně a opakujte si, že jsou po ruce odborníci, kteří vedou porody každý den. Už to viděli tolikrát, že si o vás nebudou myslet nic špatného, když se vám začnou třást kolena nebo budete uprostřed porodu potřebovat pauzu a trochu čerstvého vzduchu! I to je součástí nastávajícího otcovství. Dbejte jen na to, abyste byl po ruce, když vás partnerka nejvíce potřebuje, a užijte si tento vzácný a jedinečný okamžik, kdy se z vás stane rodič, stejně jako ona.

Souhlas pro soubory cookies