Tipy a triky na výměnu pleny

Správná plenka absorbuje, dobře sedí a je pohodlná. Zní to jednoduše, že? Avšak jestli jste se někdy procházeli oddělením s plenkami v supermarketu, dobře víte, že nabídka plenek je opravdu široká.

Není však těžké najít pro své miminko tu vhodnou plenku, když víte co hledat!

Plenka musí dobře sedět

Nejprve je třeba určit velikost, kterou bude vaše čerstvě narozené miminko potřebovat, což zjistíte podle váhy. Existují dvě možnosti, jak poznat, že je potřeba větší velikost: vaše děťátko váží víc nebo mu plenky začínají prosakovat.

Větší plenky budou mít kapacitu na zachycení většího objemu výměšků. I když můj syn Henry spadá podle hmotnosti do velikosti tři, nedávno jsme přešli na velikost čtyři, protože měl každé ráno kalhoty od pyžamka vlhké na dotek. Teď když jsme na velikosti čtyři, je krásně v suchu.

Plenky na noc

Budete také potřebovat plenky na noc. Během dne byste měli své děťátko přebalovat, kdykoli bude mokré a po každé stolici, v noci však bude mít vaše miminko špinavou plenku pravděpodobně déle.

Noční plenky dokážou zadržet větší množství výměšků delší dobu a mnohem účinněji než normální plenky.

Měkká, ale savá plenka rychle odvádí moč od pokožky vašeho dítěte, čímž udržuje pokožku suchou, a je tak menší pravděpodobnost, že dojde k jejímu podráždění.

Tipy a rady pro přebalování

Když nastane čas vyměnit dítěti plenku, odveďte nějakým způsobem jeho pozornost. To je to pravé tajemství, jak udržet děťátko spokojené! Zazpívejte mu písničku, nabídněte hračku nebo dělejte legrační obličeje. Také funguje, když mu řeknete, co budete dělat předtím, než začnete.

Ať už budete dělat cokoli, předtím, než začnete s přebalováním, se ujistěte, že máte po ruce dětské čisticí ubrousky a čistou plenku! Není žádná hračka zvládnout vrtící se pokakané miminko, zatímco horečně hledáte nějaké ubrousky – až zjistíte, že vám došly.

Věřte mi, já jako novopečená maminka jsem tam taky byla, fungovala a nějak přežila, abych vám tenhle příběh mohla vyprávět!

Souhlas pro soubory cookies