Jak uspořádat oslavu u příležitosti pojmenování dítěte

Lexi Walters Wright

Očekávání dítěte nabízí bezpočet důvodů k oslavám s milovanými osobami. Páry pořádají večírky a sešlosti u příležitosti oznámení těhotenství a prozrazení pohlaví jejich miminka. Rodiny pořádají oslavy, aby se připravily na praktické potřeby miminka, a další oslavy, aby miminko představily přátelům a příbuzným a naopak. Oslavy u příležitosti pojmenování dítěte mají v některých kulturních prostředích dlouhou tradici a získávají na oblibě i mezi moderními rodiči. Hledání jména pro vaše miminko společně s lidmi, které máte rádi, může být zábavný způsob, jak nadchnout rodinu a přátele před nebo po příjezdu vašeho maličkého. I když už máte jméno vybrané, můžete se skvěle pobavit a vyslechnout si, co by vám vybrali ostatní.

Koho pozvat

Zvažte menší oslavu. Například 4 až 10 hostů utvoří soukromou skupinku a umožní vám, abyste spolu všichni smysluplně komunikovali.

Budete-li pořádat oslavu u příležitosti narození vašeho děťátka, budete možná v pokušení pozvat velkou skupinu lidí naráz. To však může být nesmírně náročné, proto zvažte zredukování seznamu vašich hostů na ty nejbližší a nejmilejší, a jednotlivé návštěvy naplánujte na pozdější dobu.

Co podávat

Nikdo neví, co očekávat od takovéto jedinečné oslavy, takže se hodí každá nabídka jídel! Klasické jídlo na oslavy – obložené chlebíčky, chuťovky, chipsy s různými omáčkami, dorty, sušenky atd. – jsou fajn stejně jako cokoli jiného, co má vaše rodina obzvláště ráda.

Samozřejmě na to můžete jít chytře a podávat sušenky nebo krekry ve tvaru písmen (které jsou snadno k dostání v každém obchodu s potravinami).

Rovněž zauvažujte nad uspořádáním oslavy ve stylu náhodného výběru: požádejte hosty, aby přinesli jídlo, k němuž je inspirovala určitá osoba v jejich životě, o jejíž jméno se podělí po příjezdu na vaši oslavu.

Co dělat

• Nechte kolovat knížky typu „Jak se bude jmenovat“ a mějte k dispozici tablet nebo přenosný počítač s přístupem k webovým stránkám se stejnou tematikou. • Připravte malířské stojany s velkými archy papíru (nebo připevněte rozměrný papír na stěny). • Uveďte hostům kritéria, která na jméno máte: musí například začínat na určitá písmena nebo mít jistou zvukovou podobu? Stojí jména z konkrétních zemí vysoko ve vašem seznamu? Každého o tom informujte. • Nechte hosty přemýšlet a pak skupině předložit své kandidáty na křestní a prostřední jméno. Požádejte je, aby uvedli: o Co se jim na jménu líbí (je zde význam, o němž rodiče možná neví?) o Co jméno znamená o Má toto jméno někdo slavný o Jak je jméno oblíbené • Požádejte hosty o konečné argumenty týkající se kandidátů na jméno (u toho se zaručeně pobavíte: snažte se brát návrhy hostů zvesela a v pohodě!).

Na co pamatovat

Výběr jména je hodně subjektivní (a emotivní) téma! Máte-li se svým partnerem kandidáty na jméno, pro které jste se už rozhodli, nechte si je během oslavy pro sebe.

Pokud hosté nepřijdou s ničím, co by vaše vyvolená jména trumflo, můžete později vždycky říct: „Vaše nápady nás nesmírně inspirovaly, ale naše jméno se nám líbí nejvíce.“

Souhlas pro soubory cookies