5 osvědčených způsobů, jak si vybudovat k miminku vztah

Marygrace Taylor

Výzva pro všechny čerstvé rodiče! Pokud si nevíte rady, jak navázat kontakt s novorozencem, nejste sami. Zatímco někteří rodiče přilnou k dítěti okamžitě, je také zcela běžné, že někteří rodiče (mámy i tátové) nevědí zcela přesně, jak se svým dítětem vztah navázat.

Vytvoření pouta je ale opravdu důležité. Ať už jsou dlouhodobé účinky jakékoli, jedna věc je jistá: silné a zdravé vazby podpoří rozvoj vašeho dítěte tím, že mu dají pocit bezpečí a hrdosti. Začít budovat tyto vazby můžete, jakmile se dítě narodí. Je to něco, co můžete dělat v rámci každodenní péče. Přečtěte si, jak na to.

1. Držte jej v náručí!

Milujete své dítě a vaše dítě miluje, když jej držíte v náručí. Noste své miminko na rukou, kolébejte jej a přitulte si jej přímo na tělo, aby vzniklo těsnější pouto.

2. Masírujte jej

Jednoduché masáže mohou dítěti pomoci uvolnit se a usnout. Klíčem k úspěchu je provádět masáže velmi jemně. Může vám přijít vhod absolvovat kurz masáže kojenců v nemocnici nebo si něco o tomto tématu nastudovat.

3. Komunikujte

Vaše dítě nemusí mít žádnou představu o tom, co říkáte, ale to neznamená, že by kvůli tomu méně rádo poslouchalo zvuk vašeho hlasu!

Ať už čtete, zpíváte, nebo mluvíte s dítětem (nebo dokonce když napodobujete to roztomilé vrkání), bude to stimulovat jeho smysly a prohlubovat vzájemné pouto.

4. Koupejte jej

Koupání vašeho miminka vám oběma pomůže odpočinout si po náročném dni a připravit se na klidný spánek. Neexistují intimnější chvíle než koupání!

5. Noste miminko v nosítku

Chcete-li mít miminko blízko u sebe, ale nemůžete jej držet (když například píšete nebo skládáte jeho prádlo), můžete ho nosit na sobě!

Když si miminko uložíte do nosítka na hrudi, bude se cítit přitulené. Stačí, aby nosítko dobře podpíralo hlavičku a krček.

Souhlas pro soubory cookies