Dětské pokoje tváří v tvář: nezbytné věci

1. Přestavitelná/Rostoucí dětská postýlka

Vaše miminko stráví spoustu času ve své postýlce, kde bude spát, vrtět se, smát se a hrát si, takže její bezpečnost je nanejvýš důležitá. Kdybyste měli do dětského pokoje kupovat jenom jednu novou věc, ať je to dětská postýlka. Aby se vám to vyplatilo, je dobré investovat do postele, kterou lze snadno přestavit z dětské postýlky na postel pro batolata.

2. Přebalovací stůl nebo pult

Vaše malé štěstíčko bude takovou továrnou na hovínka. Pomocí jednoúčelového stolu je však přebalování plenek rychlou a snadnou záležitostí. Vyberte si výšku, která vám bude při přebalování pohodlná.

3. Systém látkových plen nebo plenek na jedno použití

Bude to tak jednoduché nebo zábavné, jak budete chtít. Vyberte si bezpracný systém.

4. Houpací křeslo Glider s podnožkou, houpací křeslo nebo pohodlné křeslo s opěrkami na ruce

Budete v něm držet, krmit a konejšit své miminko, což z něj dělá nejdůležitější křeslo v domě. Stojí za to si ho před nákupem pořádně vyzkoušet, takže si do něj sedněte, pohoupejte se a natáhněte si nohy.

5. Prádelník

Praktický prostor pro ukládání dětského oblečení, ručníků, osušek, přikrývek a plenek navíc. Rovněž představuje skvělý způsob, jak dětský pokoj barevně rozzářit a dodat mu něco z vaší osobnosti. Kupte prádelník, který není hotovým výrobkem, a vdechněte mu něco ze své osobnosti pomocí barvy. Zrestaurujte ho jako vzácné rodinné dědictví nebo se rozhodněte pro něco čistě moderního.

6. Prádelní koš

Budete potřebovat místo na hory prádla, které děťátko zašpiní. Téměř každá nádoba může sloužit jako prádelní koš, ať už je to plátěná taška, proutěná nádoba, nebo barevný plastový koš.

7. Záclony, závěsy nebo rolety

Tmavý pokoj usnadní miminku usínání během dne. Jednoduché zatahovací rolety mohou pokoj zatemnit poměrně levně. Anebo můžete utratit spoustu peněz za ozdobné závěsy.

8. Dětská chůvička

Pro klid duše budete o toto zařízení stát. Chcete totiž mít své miminko pod kontrolou, zatímco se vzdálíte z jeho pokoje. Přístroj z bazaru obvykle postačí anebo by se vám mohl zalíbit nejnovější mobilní telefon s kamerou.

9. Reproduktory

Reproduktory na vašem mobilním telefonu nebo přenosném přehrávači hudby umožňují přehrávání klasické hudby, ukolébavek, nahraných pohádek nebo bílého šumu ke zklidnění, zábavě nebo povzbuzení vašeho děťátka.

10. Lampička s tlumeným světlem

Díky lampičce s tlumeným světlem budete mít nad světlem kontrolu. Když se půjdete v noci podívat na miminko, ztlumte světlo na minimum, a naopak přidejte na maximum, když budete během zamračeného dne stříhat miminku drobné nehtíčky na nohou.

Tipy a rady inteligentní maminky

• I když je to, technicky vzato, dětský pokoj, vy a další pečovatelé v něm budete trávit spoustu času. Při výběru jednotlivých věcí myslete tedy i na dospělé. • Abyste si byli jistí, že se všechno do pokoje vejde a projde dveřmi, změřte všechno, co chcete koupit, ještě před vlastním nákupem. • Nemějte potřebu nacpat dětský pokoj věcmi! Budete si muset nechat volný prostor na chození kolem nábytku a miminko bude na podlaze potřebovat spoustu místa, aby mohlo lézt a hrát si.

Souhlas pro soubory cookies