Co potřebujete vědět o plánování oslavy s dárky pro novorozence

Oslavy s dárky pro novorozence jsou výjimečné tím, že poprvé přivítáte miminko společně s přáteli a rodinou. Nezáleží na tom, zda jste zkušená maminka, nebo přítelkyně nastávající maminky, naplánování oslavy s dárky pro novorozence je velký úkol – takový, který chcete naplánovat velmi dobře, aby byl den D výjimečný a zábavný pro všechny.

Klíčem k úspěchu oslavy s dárky pro novorozence je její chytré naplánování. Tady je nezbytný kontrolní seznam pro zajištění všeho potřebného před velkým dnem i v jeho průběhu.

1. Vytvořte seznam hostů

Projděte seznam s nastávající maminkou. Přesvědčte se, že jsou na něm všichni individuální přátelé, které tam chcete mít, a příbuzní.

2. Vyberte místo, kde se bude oslava konat

Vyberte místo, které bude vyhovovat nastávající mamince a jejím hostům ze seznamu. Může to být doma v soukromí, v restauraci nebo v parku. Ujistěte se, že místo konání oslavy bude vyhovovat s ohledem na počet lidí v pozvané sešlosti, a bude mít kapacitu i na veškeré další poskytovatele služeb, které možná využijete (jako například dodavatele občerstvení, pohoštění nebo zajišťovatele zábavy). Přečtěte si dodatky tištěné drobným písmem v jakékoli smlouvě, kterou budete podepisovat, abyste porozuměli veškerým poplatkům a podmínkám.

3. Vyberte si tematiku

Dříve než začnete plánovat oslavu, rozhodněte se, jestli bude mít tato akce nějaké téma. Pokud ano, využijte téma k oznámení dalších klíčových rozhodnutí. Na tématu se dohodněte s nastávající maminkou dříve.

4. Rozešlete pozvánky

Pozvánky rozešlete několik týdnů před pořádanou oslavou – a to i v případě, že je budete posílat elektronickou poštou.

Díky včasnému rozeslání pozvánek budou mít hosté dostatek času na to, aby si své časové plány uzpůsobili s ohledem na datum konání oslavy a aby zakoupili dárky. Uveďte na pozvánce srozumitelné pokyny týkající se potvrzení účasti.

5. Zajistěte jídlo

Můžete se rozhodnout, že na oslavu zajistíte občerstvení nebo budete podávat, co bude zrovna k jídlu, anebo uvaříte sami. Poraďte se s váženými hosty na složení menu předem – pokud někoho trápí například pálení žáhy, restaurace, kde podávají ostrá jídla, asi nebude dobrou volbou!

V nabídce jídel máte určitou svobodu volby – všechno od jídel podávaných u stolu přes jídla, která se dají jíst rukou, až po rautový stůl s dezerty, je vyhovující. Spojte nabídku jídla s denní dobou a tematikou události.

6. Přichystejte hry a činnosti

Řada hostů očekává, že se budou hrát hry, které se na oslavách s dárky pro novorozence tradičně hrají. Připravte si několik takových her, abyste navodili slavnostní atmosféru a vtáhli všechny hosty do zábavy. Nemáte-li v oblibě soutěžní hry, nebojte se přijít s náhradními činnostmi, jako je například psaní „moudrých slov“ na kartičky pro nastávající maminku nebo vytváření dárků na památku pro miminko.

7. Vytvořte časový plán „Dne oslavy“

Až nadejde očekávaný den oslavy, bude se toho odehrávat opravdu hodně, takže si vytvořte časový plán událostí, ať máte jistotu, že nic nepřehlédnete. Není třeba, aby všichni dodržovali časový plán minutu po minutě, avšak díky naplánovanému obecnému sledu událostí proběhne všechno, co jste si přichystali, hladce a bez zádrhelů.

I když pojedete přesně podle svého plánu, stejně sledujte čas a dohlížejte na nejváženějšího hosta. Nemá hlad? Není unavený? Baví se dobře? Je to totiž jeho den a váš časový plán musí být dostatečně flexibilní, abyste jej v případě potřeby mohli přizpůsobit jeho rozpoložení!

8. Zajistěte drobné dárky pro hosty

Drobné dárky pro hosty jako výraz poděkování za jejich účast jsou rovněž tradicí na oslavách s dárky pro novorozence. Potraviny, jako například sušenky nebo bonbóny jsou naprosto dostačující. Věci osobní potřeby, jako například mýdla nebo směs vonných látek z různých květin tzv. potpourri jsou také velmi oblíbené. Spojte drobné dárky pro hosty na vaší oslavě s tematikou této oslavy.

Naplánování oslavy znamená, že budete žonglovat mezi spoustou různých a důležitých úkolů. Nebojte se přibrat si někoho na pomoc – zvláště na den konání oslavy – zajistíte tak, že všechno proběhne hladce: delegujte někoho, aby udržoval seznam dárků / poskytovatelů dárků během jejich otvírání. Požádejte jednoho hosta, kterému důvěřujete, aby vám během oslavy pomohl dohlížet na nastávající maminku; zajistíte tak, že bude mít všechno, co potřebuje. A samozřejmě si ten den užívejte i vy sami! Je to přece oslava příchodu nového človíčka na svět – co by mohlo být výjimečnějšího?

Souhlas pro soubory cookies