Zábavné metody, jak „předpovědět“ pohlaví vašeho děťátka

Pravdou je, že ultrazvuk je jedinou vědecky prokázanou metodou, jak poznat, zda čekáte chlapečka, nebo holčičku. To však mnohé ženy neodrazuje od toho, aby zkoušely nejrůznější metody, jak předpovědět pohlaví dítěte.

I když se nezakládají na pravdě, mohou být tyhle postupy pro nastávající maminky, pro které je ještě brzy na to, aby od lékaře měly oficiální zprávu (nebo pro maminky, které se raději chtějí nechat překvapit až při porodu), zábavou. Nějaká zábavná hra s přáteli nebo na večírku k budoucímu narození dítěte vám třeba pomůže najít pro miminko to správné jméno!

Numerologické testy

Nikoli moderní věda, ale stará čínská metoda používá trochu matematiky k předpovězení pohlaví dítěte. Předběhla moderní ultrazvuk nejméně o 6 století. Čínský kalendář předpovídání pohlaví dítěte odkazuje na věk nastávající maminky a měsíc početí. Ženy tento horoskop používají i k určení ideálního měsíce pro otěhotnění, pokud jim záleží na tom, zda mají pořídit růžovou, nebo modrou výbavičku.

Test pomocí kyvadla

Na nit zavěste prstýnek a nechte ho houpat se nad svým těhotenským bříškem. Ať se všichni dívají pozorně. Má se zato, že pokud se prstýnek houpe do kruhu, bude to holčička. Pokud se houpe dopředu a dozadu, bude to chlapec.

Test podle vzhledu

Veliká spousta „metod“ předpovězení pohlaví dítěte vychází z těhotenského břicha. Vysoké bříško znamená chlapce, nízké bříško znamená holčičku. Budete mít chlapečka, máte-li břicho ve tvaru baseballového míče a budete mít holčičku, máte-li bříško spíše ve tvaru melounu.

Pokud všechno selže, kromě lékařské zprávy je asi nejlepší intuice nastávající maminky: Podle nedávné studie mají ženy, které intuitivně předpoví pohlaví svého dítěte, pravdu v 70 % případů. Takže při očekávání miminka věřte samy sobě.

Souhlas pro soubory cookies