Co potřebujete vědět o plánování narozeninové oslavy

Ellen Neuborne

První narozeniny vašeho děťátka se blíží! Je to vzrušující událost pro všechny – každý si však bude lámat hlavu, jak ten velký den oslavit.

Naplánování skvělé narozeninové oslavy spočívá v její přípravě. Tady je kontrolní seznam, který vám pomůže naplánovat, provést a užít si oslavu prvních narozenin svého děťátka.

1. Zvolte vhodné datum

Vyhněte se hlavním prázdninám a svátečním víkendům, kdy vaši hosté mohou cestovat nebo mít jiné povinnosti. Kromě uvedeného pravidla však máte volné pole působnosti, takže si vyberte datum, které vám nejlépe vyhovuje.

Mějte na paměti: vždycky se vyskytne někdo, komu se vámi zvolené datum nebude hodit. Je to však váš okamžik, takže buďte zdvořilí, ale neústupní, pokud jde o výběr data, které je nejvhodnější pro vaše děťátko.

2. Všude dobře, doma nejlépe

Vaše děťátko bude nejspokojenější, když uspořádáte oslavu u vás doma, protože to je prostředí, které důvěrně zná. Nemáte-li doma na uspořádání oslavy prostor, zamyslete se nad takovým místem, které bude přátelské k malým dětem a v němž budete moci jako hostitelka bez obtíží uspořádat oslavu.

Společenské středisko nebo prostor vhodný pro podobné akce v ZOO nebo parku by byly dobrou volbou. V případě hezkého počasí můžete také naplánovat venkovní akci v parku nebo na zahradě (připravte si rovněž náhradní „deštivou“ variantu pro případ, že se počasí zkazí).

Soukromý prostor v restauraci je také vhodnou volbou – hlavní jídelna by mohla být pro vaše maličké příliš hlučná a rozčilující.

3. Na minutu přesně

Vzhledem k tomu, že si váš roční drobeček přes den ještě zdřímne, naplánujte oslavu podle jeho spánkového režimu, abyste měli jistotu, že si oslavu také užije!

4. Striktně dodržujte seznam hostů

První narozeniny se nejlépe hodí pro příbuzné, blízké přátele a sousedy. Příliš mnoho cizích lidí by mohlo nejváženějšího hosta rozplakat!

Vaše dítě je ve věku, kdy se obecně vyhýbá cizím lidem, takže jeho představování spoustě nových lidí asi nebude nejlepší způsob, jak oslavit jeho výjimečný den.

5. Jídlo

Zajistěte, aby bylo veškeré jídlo připraveno předem (abyste nemusela během oslavy běhat z kuchyně do kuchyně). Studené občerstvení a jídla, která se dají jíst rukou, lze snadno připravit a také umožňují neformální stolování v průběhu oslavy.

6. Činnosti

Naplánování her a zábavy by se mělo řídit podle věku přítomných dětí. Miminka doopravdy nehrají hry a hlučná zábava je může ve skutečnosti polekat.

Starší děti (předškolní a starší) si mohou užívat hru Zlatá brána otevřená nebo Kompot. U této věkové skupiny může mít také velký úspěch klaun nebo kouzelník. Přihlédněte k věku dětí na seznamu hostů a podle toho naplánujte hry.

7. Foťte a natáčejte, ať máte něco na památku

Vyberte v sešlosti jednoho fotografa, který průběh celého dne nafotí a natočí. Řada lidí má první narozeniny spojeny s prvním ochutnáním narozeninového dortu. Vyjde z toho často krásný – a upatlaný – obrázek.

8. Drobné dárky pro hosty

Stejně jako činnosti by se měly i drobné dárky pro hosty řídit věkem a vývojovým stupněm pozvaných dětí. Tyto drobné dárky nejsou potřeba pro miminka, ale starší děti milují, když si domů nesou plnou tašku dárečků a dobrůtek.

9. Zachovejte si smysl pro humor

Nezapomeňte, že tam, kde jsou děti, nic nefunguje tak, jak jste si to naplánovali. Snažte se zachovat si smysl pro humor, abyste si výjimečný den užili, ať už přinese cokoli! A mějte na paměti, že tohle je den vašeho děťátka, takže nebuďte příliš vybíraví!

Souhlas pro soubory cookies