Pět skvělých nápadů na oslavu prvních narozenin miminka

Oslavy narozenin jsou báječné, ale trvají jen několik hodin. Jak oslavit první narozeniny vašeho děťátka tak, aby byly nezapomenutelné? Čtěte dál! V prvním roce života vašeho děťátka se hodně věcí děje poprvé: usměje se, poprvé se posadí, poprvé si dá do pusy sousto ze lžičky ... a završením toho všeho jsou první narozeniny! Bezpochyby budete chtít uspořádat oslavu. Oslavy ale trvají jen několik hodin. Co kdybyste vyzkoušeli tyhle nápady, aby tento důležitý milník v životě jen tak nepominul.

  1. Zasaďte strom Stejně jako vaše dítě, strom povyroste každý rok a každý rok vypustí nové kořínky a větvičky do světa. Po mnoho let a určitě na každé narozeniny můžete vyfotografovat své dítě u stromu vysazeného na jeho počest. Nejen, že tak báječně zachytíte život svého dítěte, ale jak poroste, bude chápat důležitost spojení, které všichni máme se zemí a přírodou.

  2. Ušijte přehoz na památku prvního roku dítěte Nic není sladšího než oblečky pro miminko. Miminka ale rostou tak rychle, že sotva některé oblečky vezmou na sebe, už jsou jim malé. Na přehoz zachycující první rok života použijete první rozkošný overal, který jste neměly to srdce někomu dát, nebo červené pyžamko s dinosauřím obličejem, který vždy děťátko tak rozesmál. A nezapomeňte na první povlečení, osušky, podložky a žínky s neodolatelnými dětskými motivy. Dejte všechno dohromady, nastříhejte z toho čtverce a udělejte z nich přehoz, který bude v dalších letech krásnou vzpomínkou. Nakonec jej možná dáte svému dítěti, až bude starší.

  3. Zaznamenávejte historky ze života děťátka Vyberte oblíbené fotografie za posledních 12 měsíců a vytvořte děťátku vlastní fotoalbum. Dejte je do deníku, kam budete psát příběh zachycující neobyčejné chvíle a zásadní etapy ve vývoji děťátka v jeho prvním roce života. Nejste zrovna spisovatelé? Nevadí. Udělejte z fotografií prezentaci a doplňte oblíbenými písničkami svého děťátka jako hudební doprovod. Čtení příběhů ze života děťátka nebo společné prohlížení prezentace může krásně doprovodit ukládání do postýlky. Bude děťátku připomínat, jak je výjimečné a jak moc ho milujete.

  4. Vyrobte si stopu času Udělejte si sádrový odlitek nožičky nebo ručičky děťátka. Do dvojitého rámečku pak zasaďte fotografii z oslavy prvních narozenin a odlitek. Jak děťátko poroste, budete se spolu podivovat nad tím, jak malinké kdysi bylo.

  5. Udělejte si časovou schránku Udělejte sbírku věcí, které provázely dítě prvním rokem života: fotografii domova, kousek oblíbené dečky, zamilované chrastítko, nahrávku oblíbené písničky apod. Pak je zapečeťte do krabičky, která se bude otevírat až o osmnáctinách. Budete se z ní radovat po zbytek života.

Souhlas pro soubory cookies