Narozeniny bez stresu: tipy a rady, jak při oslavách udržet děti spokojené

Poslední věcí, na kterou byste byli v onen výjimečný den svého děťátka zvědaví, je záchvat vzteku, který naprosto zkazí celou náladu. Díky pečlivému a klidnému naplánování proběhne oslava narozenin vašeho děťátka v pohodě a v duchu narozeninového veselí a bez nějakých větších kolapsů. Tady je pět tipů a rad na skvělou narozeninovou oslavu, díky nimž si nebudete muset dělat žádné starosti.

1. Mějte v zásobě spoustu zábavy

To neznamená, že budete mít na každou půlhodinu naplánovanou hru (i když to pomáhá), ale ujistěte se, že máte spoustu možností, co dělat. Zásobte se vším možným, čím se děti rády zabaví, jako například pastelkami, voskovkami, papírem, modelínou a menšími hračkami, jako jsou autíčka a panenky. Mějte na paměti: malé děti udrží pozornost krátce, je tedy dobré věci obměňovat.

Hodně činností není špatný nápad – jenom dodržujte naše další opatření, abyste zajistili bezpečnost.

2. Zajistěte si pomoc jiných dospělých

Zajistěte si pomoc blízkých přátel a příbuzných, aby vám pomohli. Docílíte tak hladkého průběhu slavnostního dne. Pověřte dospělé, aby dohlíželi na každý hrací prostor a požádejte ještě jednoho dospělého, který bude mít na starosti počítání přítomných osob. Čím víc pomocníků budete mít k ruce, tím lépe!

3. Povzbuzujte

Dohlížejte na děti, které neprojevují zájem o některé aktivity a nechtějí se do nich zapojit. Povzbuzujte je ke hře a klidně si přizvěte na pomoc i pár dětí. Vytvoření srdečného a příjemného prostředí je rovněž klíčem k dobré náladě na oslavě a zamezení jakýchkoli kolapsů.

4. Připravte pestrý výběr občerstvení a nápojů

Nezapomeňte, že tu máte náročné jedlíky! Zeptejte se rodičů před oslavou, jestli jejich dítě nemá na některé potraviny alergii. Není nic jednoduššího než dotaz připojit k pozvánce.

Přichystejte slušný výběr občerstvení a nápojů – a zajistěte si, aby byly v dostatečném množství po ruce!

5. Bezpečný prostor pro děti

Před příjezdem všech dětí proveďte důkladný úklid svého domu nebo místa, kde se bude oslava konat. Přesvědčte se, že jsou veškeré malé nebo nebezpečné věci dobře uklizeny a nikde volně neleží. Cokoli malého – třeba i drobné mince a víčka od pera – mohou představovat vážné riziko vdechnutí.

Pokud se bude oslava konat venku, zaměřte se na nízké větve stromů nebo jakékoli riziko či nářadí, jež by se mohlo na dvorku vyskytnout a které by mohly malé děti najít.

Souhlas pro soubory cookies