Pět nezbytných kousků dětské výbavičky, které každá nová rodina potřebuje

Co doopravdy potřebujete a co můžete nechat ležet v regále? Teď, když se budete starat o miminko, se váš denní režim, včetně věcí, které k němu budete potřebovat, změní.

Abychom vám usnadnili nákup výbavičky pro miminko, udělali jsme seznam 5 věcí, které musí každá nastávající maminka mít. Klidně o něm informujte svého manžela nebo ho mějte po ruce, až budete přemýšlet, co byste si měly přát od rodiny nebo přátel.

Určitě si zjistěte, k čemu všechny tyhle kousky dětské výbavičky slouží, a poraďte se s dalšími lidmi, pokud potřebujete pomocnou ruku!

1. Nosítko na miminko

Kvalitní, pevné a pohodlné nosítko na dítě není nutné jen proto, abyste měla volné ruce. Dává dítěti také pocit bezpečí, protože je blízko vás, když jste na pochůzkách nebo jen chodíte po domě. Vyzkoušejte jich několik a najděte takové, které vám dobře sedí.

2. Dětské knížky

Vaše děťátko nepotřebuje knihovničku přetékající hračkami, aby se zabavilo. Za knížky však stojí za to něco utratit. Čtením pohádek vzniká mezi vámi dvěma silné pouto a dítě si buduje schopnost poslechu a slovní zásobu.

3. Přebalovací podložka

Nestresujte se kvůli nedostatku místa. Že se vám nikam nevejde přebalovací stůl? Z libovolné části domova se dá udělat koutek na přebalování s přebalovací podložkou, papírovými plenkami a čisticími ubrousky.

Pravidelně podložku myjte (návlek vyperte), zvláště pokud se na ní udělají při přebalování skvrny.

4. Přebalovací taška

Vyztužená víceúčelová přebalovací taška bude vaším nejlepším pomocníkem v prvních letech věku miminka. Vyberte si prostornou tašku s poutky na kočárek a dobře přístupnými kapsami, abyste mohly rychle sáhnout pro dudlík nebo oblíbenou hračku.

Doporučujeme: S taškou se budete nějaký čas všude ukazovat, tak si vyberte nějaký pěkný vzor, který se vám líbí! A pokud s ní bude chodit i váš partner, dejte mu také na výběr.

5. Látkové bryndáčky

Udělejte si zásobu látkových bryndáčků. Budou během krmení chránit vaše oblečení a budou se hodit taky na otírání zbytků jídla nebo ulepených ručiček.

Souhlas pro soubory cookies