Čtyři dárky, které bude každá nastávající maminka milovat

Lahvičky, bryndáčky, botičky, dětské chůvičky – ano, přípravy na mateřství dají hodně práce a pro miminko je třeba pořídit spoustu vybavení!

Proto většina novopečených maminek jistě ocení jakoukoli pomoc. Když jsem byla těhotná, byla jsem velmi vděčná za poděděné oblečky nebo za pomoc při sestavování dětské postýlky. Samozřejmě je někdy těžké odhadnout, co přesně novopečená maminka potřebuje. Pokud váháte, pak bude jakýkoliv z těchto dárků pro čerstvé maminky sázkou na jistotu!

1. Něco dobrého na zub

Od lasagní až po jehněčí kotletky, domácí strava je vždy vítána. V pozdní fázi těhotenství je nastávající maminka prostě unavená. Ve svém posledním měsíci těhotenství s prvorozenou dcerou Isabel jsem se sotva mohla hýbat, natož abych měla sílu vařit!

2. Dárkový poukaz

Dárkový poukaz do lázní, nehtového studia nebo ke kadeřníkovi je pro maminku, přípravující se na příchod miminka, tím pravým dárkem.

Opět platí, že únava je důležitým faktorem (já jsem byla příliš unavená i na to, abych si učesala vlasy – a umyla si je a vysušila), ale to je i velikostí samou. V 9. měsíci jsem si neviděla na nehty na nohou, abych si je mohla nalakovat, takže nechat se někým hodinu hýčkat pro mě bylo skutečné blaho. Čerstvé maminky nebudou mít mnoho času si vyrazit ven, až se jim miminko narodí, takže teď je ten pravý čas je trochu rozmazlit.

3. Praktické dárky pro miminko

Možná se vám může zdát nudné darovat něco jako bryndáček na odříhnutí nebo zavinovačku, ale to jsou přesně ty dárky, které čerstvá maminka ocení nejvíce. Novorozeňata dělají nepořádek a občas slintají nebo vyplivnou mléko, takže zvažte koupi těchto všedních, ale velmi užitečných deček na odříhnutí a zavinovaček.

Bonus: Bývají také velmi cenově dostupné!

4. Oblečky na miminko větší velikosti

Tyhle malinkaté džíny, trička a šaty pro novorozence jsou rozkošné, ale vaše miminko z nich rychle vyroste. Dostala jsem tolik oblečků pro věk 0–3 měsíce, že jsem musela Isabelu převlékat několikrát denně, abych je všechny užila!

Kupte vaší kamarádce-čerstvé mamince oblečky o jednu velikost větší – určitě vám bude vděčná.

Pamatujte, že novopečené maminky si mnohdy chtějí vybrat výbavičku samy, zvláště pokud se jedná o drahé věci, jako je sportovní kočárek nebo autosedačka, takže tyhle kousky raději nechte v obchodě. Dárek od vás nemusí být drahý (nemusí stát ani korunu), aby udělal velkou radost.

A pokud si lámete hlavu nad tím, co koupit, zeptejte se maminky, co potřebuje nejvíce.

Souhlas pro soubory cookies