Osm jedinečných a nezbytných dárků na večírek pro nastávající maminku druhého dítěte

Druhé těhotenství je tady! A po bitvě je každý generál, nemám pravdu? V době, kdy na svět přišel můj druhý chlapeček, jsem věděla, co skutečně potřebuji – a věřte mi, nebyla to dětská ohrádka na hraní a houpačka s přehozem sladěným do modré barvy!

Problém je (a moje zkušené kamarádky-maminky budou jistě souhlasit), že nám připadá nevhodné si říci o věci, které skutečně chceme, zvláště pokud se jedná o věci, které jsou čistě praktické a obvykle se jako dárky nedávají. Jinými slovy: není moc zábavné darovat věc jen proto, aby ji člověk měl.

Sama jsem si nechala svá přání pro sebe a dostala jsem další autosedačku, kterou jsem nepotřebovala, rámečky na fotografie a dětskou postýlku od příbuzných z manželovy strany. To od nich bylo samozřejmě velkorysé, ale první dětská postýlka nebyla ani tři roky stará! Takže pokud máte kamarádku, která čeká druhé miminko, nečekejte, až vám sdělí, co by se jí líbilo. Téměř jistě se to nestane. Inspirujte se naším seznamem nápadů, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Určitě pak od ní uslyšíte: „Jak jsi to jen věděla?"

1. Deníček miminka

Pokud deníček nevedete, chudák miminko nebude mít zaznamenané žádné důležité milníky jeho života. Všichni víme, jak to chodí: každé škytnutí prvního děťátka je pečlivě zaznamenáno, zatímco deníček toho druhého se skládá z jeho fotografie a náramku z porodnice vloženého do obálky.

Anebo ještě lépe: řekněte mamince, že pokud nemá čas vést miminku deníček, může si události zaznamenat do bloku nebo nástěnného kalendáře. Vy se pak u ní jednou za měsíc zastavíte a krasopisně přepíšete všechny informace do deníčku. To by byl skutečně prvotřídní dárek pro novopečenou maminku.

2. Plenky a dětské čisticí ubrousky

Těch nikdy není dost. Ne, není to ten nejkrásnější dárek pro čerstvou maminku, ale bude jistě ten nejvíce vítaný. Do této kategorie také patří věci, které se rychle spotřebují nebo opotřebují, jako jsou kojící potřeby, bryndáček na odříhnutí, baterie na napájení, koupací gel a šampon pro miminka.

3. Hlídání dětí

Pokud se nabídnete, že přijdete a pohlídáte druhé miminko, aby maminka mohla strávit nějaký čas sama se svým prvorozeným děťátkem, bude vám navždy vděčná.

4. Oblečení

Ale pouze ve dvou situacích: Pokud je druhé miminko jiného pohlaví než jeho starší sourozenec, nebo pokud jsou obě miminka stejného pohlaví, ale narodila se v jiných ročních obdobích. Když se narodil můj druhý syn, nedostala jsem prakticky žádné oblečky, protože všichni usoudili, že mám spoustu poděděného oblečení. Problém byl, že můj první kluk se narodil v červenci. Ten druhý přišel na svět v lednu, takže původní šatník jeho brášky nám byl napodruhé k ničemu.

5. Dárkové poukázky na rozvoz jídla nebo jídlo s sebou

Objednat si jídlo bez obav o rozpočet je dárek pro čerstvou maminku jako žádný jiný. Zvláště, když je půl sedmé večer, manžel se zdržel v práci, a je právě ta denní doba, kdy se její dítě mění v malého ďáblíka.

6. Kniha plná moudrosti

Chcete darovat více osobní dárek? Kupte krásný zápisník a požádejte vaše přátele, aby do něj napsali jejich životní zkušenosti, které druhému miminku poslouží jako cenné rady do života.

7. Nová kabelka

Měla by být prostorná a elegantní, se spoustou kapes. Každá maminka bude mít po svém druhém těhotenství nejspíše plné zuby nošení kabelky i tašky na pleny. Udělejte jí laskavost a investujte do nádherné tašky, do které teď může schovat všechno vybavení a kterou bude mít v oblibě i později, až pleny už nebudou potřeba.

8. Dárkový poukaz pro celou rodinu

Místo dárku určeného jen pro maminku, pořiďte něco pro celou novopečenou rodinku. Může to být třeba vstup do místního muzea pro děti, na pouť se skákacími atrakcemi nebo na hodinu cvičení s dětmi. Maminka ocení, že se může posadit a (relativně) odpočívat se svým druhým děťátkem, zatímco to první se baví. Bude to skvělý zážitek pro všechny.

Souhlas pro soubory cookies