Čtyři jedinečné dárky pro novopečené maminky

Řekněme si to na rovinu: těhotenský polštář a kojící podprsenka zrovna nepatří k těm nejsenzačnějším položkám na seznamu dárků pro miminko. Většina hostů mamince raději daruje roztomilé oblečky na miminko nebo zábavné hračky.

Jen proto, že dárek je teoreticky věc určená pouze pro děťátko, neznamená to, že čerstvé mamince nepomůže. Některé z těch nejužitečnějších dárků, které jsem obdržela, byly ve skutečnosti pro mojí dceru Palomu.

1. Osušky s kapucou

Pokud maminka nechce zapínat pračku po každém koupání, pak nemůžete šlápnout vedle s osuškou s kapucou, která udrží miminko v teple a suchu od hlavy až k patě. Je dobré mít vždy po ruce jednu, která je čistá a připravená k použití.

Zatímco menší ručníky mohou vypadat hezky, větší velikost je praktičtější, protože bude pro miminko vhodná nejen hned po narození, ale také až bude vyrůstat.

2. Hrací deka

Miminka by měla každý den strávit určitý čas v poloze na bříšku, což se může stát pro miminko i čerstvou maminku trochu monotónní. Hrací deka byla skvělým dárkem – v jednu dobu si s ní Paloma zcela vystačila, a to nejen, když si hrála v poloze na bříšku.

Na většině hracích dek je zavěšeno pět hraček – což bohatě stačí. Existují také plastové kroužky, pomocí nichž můžete hračky zavěsit výše či níže tak, aby na ně miminko snáze či obtížněji dosáhlo.

3. Zábavné knížky

Knížky jsou skvělou věcí pro děti. Ať už jsou používány pro zklidnění miminka před spaním, nebo pro zapojení dětí do hry, tyto zábavné knížky naprosto obstály ve zkoušce času.

Dostala jsem knížku, kde je na každé straně maňásek na prsty, pokaždé v jiném prostředí. Když byla Paloma malinká, bavilo ji pozorovat, jak hrajeme role maňásků. Nyní už převzala roli maňásků do své režie a dokáže se tak sama zabavit.

4. Doma vyrobené hračky

Máme mnoho kreativních známých, a tak jsme dostali celou řadu věcí, od ručně vyrobených plyšových zvířátek až po ručně dělané kostky. Takové hračky děťátko nejen zabaví, ale je také hezké, že mu můžete říci: „Tohle někdo vyrobil přímo pro tebe.“

Doma vyrobené hračky bývají obvykle jednoduché, což znamená, že pravděpodobně také déle vydrží – jen se ujistěte, že je podomácku vyrobená hračka pro vaše děťátko bezpečná. Zkontrolujte nehotové hrany či jiné ostré prvky a také, zda nehrozí nebezpečí udušení. Ručně vyrobené hračky budou pro vaše děťátko památkou – já mám konec konců také stále schované svoje oblíbené plyšové zvířátko z dětství.

Souhlas pro soubory cookies