Pět základních otázek nad seznamem hostů na večírky pro nastávající maminku

Rozhodování o tom, koho pozvat na oslavu narození miminka a sestavování seznamu hostů může být obtížné. Mezi pozvanými může být jen blízká rodina a přátelé nebo i sousedé, kolegové z práce a vzdálení příbuzní. Pokud neplánujete oslavu jako překvapení, poraďte se při sestavování seznamu hostů s nastávající maminkou o pěti klíčových otázkách:

1. Kolik hostů celkem pozvat?

Než si odpovíte na tuto otázku, pečlivě si promyslete místo konání a rozpočet. Jestliže plánujete pozvat hosty k vám domů a máte malý rozpočet, budete možná muset omezit počet pozvaných na šest až osm. Pokud uvažujete o pikniku v parku, na seznamu pozvaných může být 20 až 30 osob. Nezapomeňte také zjistit, jakou představu má sama oslavenkyně. Může mít pocit, že velká oslava by pro ni byla v jejím posledním trimestru příliš náročná, a raději by uvítala komornější setkání blízkých přátel. Nebo by naopak chtěla, aby příchod miminka společně oslavili všichni její přátelé a celá rodina.

2. Pořádá pro ni oslavu ještě někdo jiný?

V dnešní době není neobvyklé, že nastávající maminka má více než jednu oslavu. Mohou ji pro ni uspořádat její kolegové z práce, stejně tak jako jiná skupina přátel a sousedé. Chcete, aby seznam hostů zahrnoval jen jeden okruh lidí, nebo plánujete pozvat všechny její přátele a rodinu? (Od hostů, kteří jsou pozváni na více než jednu oslavu narození miminka, se neočekává, že přinesou dárek na každou z těchto oslav. Jeden dárek na jedno těhotenství stačí!)

3. Měla by to být plus-one záležitost?

Stále častěji se oslavy narození miminka stávají rodinnou událostí, které se účastní nastávající tatínkové a budoucí sourozenci. Mějte však na paměti, že oslavy, kterých se účastní páry nebo rodinné oslavy, mají jinou atmosféru než oslava před narozením miminka vyhrazená pouze ženám.

4. Existují nějací VIP hosté, kteří by na oslavu měli být pozváni?

Je možné, že nastávající maminka bude na oslavě chtít svojí matku, tchyni, sestru nebo manžela. Nezapomeňte se budoucí maminky zeptat, zda existují nějací zvláštní hosté, které by na oslavu ráda pozvala.

5. Může se někdo cítit dotčený, pokud nebude na oslavu pozvaný?

Většina seznamů hostů se řídí jistou logikou: například pokud chystáte oslavu narození miminka pro přátele ze sousedství, pak nemusíte zvát spolupracovníky nastávající maminky.

K sestavování seznamu hostů však přistupujte citlivě, abyste nikoho neurazili. Pokud tušíte, že by se jistá osoba mohla cítit dotčená, pokud by neobdržela pozvánku, je lepší ji na oslavu pozvat.

Jakmile budete mít konečný seznam hostů, ujistěte se, že máte adresy (poštovní adresu, e-mail, nebo obojí) a telefonní čísla všech hostů.

Souhlas pro soubory cookies