Dětská kuchyně
Malý gurmán
V sedmi měsících můžete začít do stravy zařazovat nové chutě. Snažte se o maximální pestrost podávaného jídla, aby dítě nebylo později vybíravé. Nebojte se různých druhů ovoce a zeleniny, i těch, které normálně moc nepoužíváte, nebo dokonce nemáte rádi!
SPOUSTA DOBROT
V tomto věku můžete do jídelníčku vašeho děťátka zařazovat spoustu nových a zajímavých chutí. Vyzkoušejte chuťově výraznější ovoce a zeleninu, kombinujte je s jemnějším masem nebo rybami, zařaďte luštěniny, jako je čočka, a začněte experimentovat se složitějšími recepty.
ZELENINOVÁ POLÉVKA
Tato polévka ze zeleniny je příjemné výživné jídlo. Snadno se připraví a jednotlivé porce se dají po vychladnutí zmrazit do tvořítka na led.
Přísady 250 g brambor 150 g mrkve 150 g pastináku 150 g tuřínu 1 pórek, jen bílá část 1 cibule 2 stroužky česneku 1 lžíce zeleninového vývaru v prášku trochu olivového oleje
Příprava:
Oloupejte a nakrájejte zeleninu na drobné kousky, pórek pečlivě omyjte.
Připravte si zeleninový vývar z prášku, ke kterému přidejte půl litru vroucí vody a odstavte.
V hluboké pánvi zahřejte trochu olivového oleje.
Přidejte brambory, pastinák a tuřín, přiklopte a lehce osmahněte, až začnou měknout.
Přidejte cibuli, pórek a česnek, přiklopte a nechte vařit asi dalších 5 minut za občasného míchání.
Zeleninový vývar přiveďte k varu a nechte probublávat dalších 12 minut, až je zelenina úplně měkká.
Směs je možné rozmixovat, jakmile vychladne. Pokud je příliš řídká, nechte vše vařit prudce několik minut a pak odstavte. Naopak, jestli chcete řidší polévku, přidejte vroucí vodu k dosažení požadované konzistence.
Připojte se ke klubu Pampers a získejte: