Jak se připravit na první hrací schůzku

Ellen Neuborne

Hrací schůzky jsou pro vaše maličké skvělým způsobem, jak navazovat kontakty. Hodina či dvě zábavy s jinými dětmi pomáhá navazovat přátelství a je to báječný čas, jak si v praxi nacvičit sociální dovednosti.

Tady jsou některá pravidla pro naplánování procesu herního odpoledne.

Učení a zábava

Ve vývojové fázi batolete mají hrací schůzky vzdělávací i zábavný charakter. Batolatům přinášejí tyto schůzky velký užitek, protože jim pomáhají rozvíjet sociální dovednosti. Podle Americké akademie pediatrů (AAP) je to čas, kdy na sebe vzájemně působí se svými vrstevníky, a učí se, kdo je na řadě, jak se podělit, a další důležité modely sociálního chování.

Jak už však možná víte, batolata mohou být také pěkná kvítka, takže dobrý plán s několika tipy a radami podle AAP může pomoci zajistit, aby vše probíhalo hladce:

• Naplánujte časové doby zdřímnutí. • Nabízejte svačinky a nápoje, které batolatům chutnají. • Mějte po ruce od každé hračky dva kusy (dvě auta, dvě lopatky, dva míče), abyste zabránili řevnivosti v případě, že se vaše dítě nebude chtít dělit. • Mějte nablízku dospělé, kteří by pomohli vysvětlit a vymluvit jakýkoli případný problém a neochotu podělit se.

Nezapomeňte si udržet smysl pro humor! Ať už plánujete jakkoli dobře, vaše batole stejně může bouchnout svého hosta plyšovým medvídkem do hlavy a jeho matka může mít námitky proti každému jídlu, které jste plánovala podávat.

Prostě se usmívejte – a mějte na paměti, že hracích schůzek ještě bude!

Souhlas pro soubory cookies