Jak ochránit své dítě venku na procházkách

Tipy a rady týkající se bezpečnosti batolat na cestách

Někdy je nejsnazší přehlédnout věci, které jsou nasnadě – zejména v situacích, kdy jsme v jednom kole a nesoustředění. Vyplatí se tedy pročíst si ve chvilce volna tipy a rady týkající se bezpečnosti, abyste si osvěžili paměť a byli ve střehu, zejména před výletem nebo vycházkou. Zamyslete se nad nebezpečími, s nimiž se vaše dítě může setkat, a buďte připraveni na každou eventualitu.

VENKU MEZI LIDMI

Tady je několik tipů a rad od Dr. Barbora týkající se toho, jak to udělat, aby byly procházky venku pro vaše batole bezpečné:

Vždycky používejte ochranný krém proti slunci, pokud si bude vaše dítě hrát venku, zejména při výletech na pláž, k rybníku nebo do hor, kde hrozí větší riziko spálení a poškození pokožky sluncem. Nezapomeňte, že ultrafialové paprsky mohou rovněž pálit i v zimních a zatažených dnech.

Pokaždé, když jsou děti na palubě člunu nebo lodi, musí mít na sobě náležité oblečení a schválenou záchrannou vestu. Buďte však opatrní – dlouhotrvajícím ponořováním tyto vesty nasáknou vodou (například po celém dni u bazénu).

Naučte své batole, aby se drželo dál od mláďat nebo cizích zvířat, dokud nebudete mít jistotu, že zvíře je v pohodě a bezpečné, pokud jde o malé nepředvídatelné děti. Dokonce i ta nejpoddajnější zvířata mohou z dvouletého dítěte znervóznět.

RYCHLÝ TIP: Pokud budete plánovat výlet do zábavního parku nebo na pouť, mějte na paměti, že vaše dvouleté dítě může takovou úroveň podnětů vydržet pouze po krátkou dobu – pravděpodobně kolem dvou hodin – než bude potřebovat přestávku. Bude-li to možné, zarezervujte si pokoj v hotelu nebo zůstaňte u přátel, kde budete moci přicházet a odcházet podle potřeby. Pokoušet se zvládnout to všechno v jeden den pravděpodobně skončí katastrofou.

Souhlas pro soubory cookies