Podnětné a snadné jednodenní výlety

Nicole Galan

Máte-li doma batole, víte, jak důležité je chodit s ním ven. Děti v tomto věku potřebují zkoumat svět a něco se o něm dozvědět a jednodenní výlety s batoletem jsou perfektním způsobem jak na to.

Co zabalit?

Než se vydáte ven, nezapomeňte zabalit všechno, co bude dítě během dne potřebovat. Nevynechejte přikrývky, šaty na převlečení, vodu a něco k snědku. A nezapomeňte ani rezervní pleny (nebo tréninkové kalhoty, případně spodní prádlo, pokud se vaše dítě učí na nočník).

Návštěvy zoologických zahrad, akvárií, parků a dětských muzeí jsou pro děti skvělé činnosti. Nemusí jít o velké ani extravagantní výlety, má to prostě být zábava! Podívejte se na tyto jednoduché a lákavé možnosti, kam s dítětem na jednodenní výlet.

1. Piknik v parku

Které dítě nemá rádo výlety do parku? Zabalte košík se svačinou a stravou vhodnou pro děti, deku, klobouk a nějaký opalovací krém, a také spoustu hraček na ven (jako míče, lopatky a kbelíky).

Body navíc získáte za piknik vedle hřiště, ale dobře poslouží jakýkoli větší terén nebo prostor ke hraní.

2. Navštivte ZOO

Návštěvu ZOO s dítětem si nesmíte nechat ujít. Zaujměte jej tak, že mu budete říkat názvy různých zvířat, a dokonce napodobovat zvuky, které tato zvířata vydávají – to se mu bude líbit!

3. Vyzkoušejte veřejnou dopravu

Činnosti s dítětem, které zahrnují dopravu autobusem, vlakem nebo jízdu lodí, ho budou zcela jistě bavit. Máte-li k dispozici prostředky veřejné dopravy, naskočte do autobusu nebo vlaku a pár stanic se svezte.

Nechte své dítě sedět u okna; uchvátí jej, co uvidí míhat se za oknem. Pokud se začne nudit, můžete vždy vystoupit a prozkoumat novou část města, nebo dokonce skočit do místní restaurace na oběd nebo na nějakou dobrůtku.

4. Navštivte akvárium

Spousta ryb ve velké nádrži je zárukou úspěchu. Všechny různé barvy a druhy ryb, které dítě uvidí plavat kolem sebe, je budou fascinovat. Návštěvu akvária si užijete oba dva. Dítěti, které překypuje zvědavostí, se to bude líbit a zapojí všechny své smysly.

Pokud nevíte, kam jít a co dělat, obraťte se na radnici a zeptejte se na aktivity pro děti v oblasti, kde bydlíte. Pracovníci by vám měli umět poradit místní muzea nebo speciální akce určené pro rodiny a děti.

Ještě stále sháníte nápady? Nechte o svém dnešním výletě rozhodnout své dítě! Může vám říct, že chce na procházku na hřiště nebo si zajít na banánovou zmrzlinu. Děti nemají mnoho příležitostí rozhodovat o tom, co budou dělat, takže předat jim otěže a nechat je rozhodnout, co budete společně dělat, by mohlo být zábavné (v rozumných mezích, samozřejmě!).

Souhlas pro soubory cookies