Pět tipů jak krmit dítě, když jste na cestě

Marygrace Taylor

Doma máte určitě proces krmení dokonale zvládnutý. Víte přesně, jak dlouho zahřívat lahvičku, máte skleničky s výživou krásně vyrovnané a po ruce máte vysokou židličku, aby to šlo pěkně od ruky.

Na cestách je všechno jinak!

Výlet s miminkem dokáže proměnit krmení v nelehký úkol a někdy po něm zůstane pěkná spoušť. Tady je pět způsobů, jak takovou akci zjednodušit.

1. Nechte dítě, aby si zvyklo na jídlo pokojové teploty

Může se stát, že na cestách nebudete mít vždy po ruce mikrovlnnou troubu. Jestliže je vaše dítě zvyklé na teplé jídlo, začněte mu před cestou také dávat jídla pokojové teploty, aby si na teplotu zvyklo a na cestě neodmítalo nečekaně chladné jídlo.

2. Seznamte se s předpisy bezpečnostní kontroly

Pokud správně plánujete, bezpečnostní kontrola na letišti, když máte s sebou dětské jídlo, nemusí trvat věčně. Dětská výživa a sušené mléko, mateřské mléko i ovocná šťáva jsou výjimkami z předpisu Asociace pro bezpečnost cestování, podle něhož je na palubu letadla možné brát pouze tekutiny a gely v objemu do 1 dcl.

Jídlo pro dítě nemusí být nutně zabaleno do průhledného igelitového sáčku se zipem. Dobrý nápad však je dát jídlo, které berete s sebou, na dostupné místo, protože bezpečnostní kontrola ho chce někdy vidět.

3. Sklo vynechejte

Doma připravené jídlo vám může cestování s miminkem usnadnit, protože si nemusíte dělat starosti se skleničkami, jejich váhou, a co je horší, s tím, že se vám mohou rozbít v tašce. Rozmixovanou zeleninu si dejte zmrazit do tvořítka na led a potom vhoďte pár kostiček do plastové krabičky. Za pár hodin je to tady! Jídlo bude rozmražené a připravené ke konzumaci!

4. Buďte minimalistka

Pokud se vám nechce vláčet (a později mýt) plastové krabičky, zvolte jídlo v přirozeném balení, třeba avokádo nebo předpečenou bramboru. Obojí je výživná dětská potravina a můžete ji podávat přímo ze slupky. Jen si přibalte lžičku (nebo sežeňte plastovou na čerpací stanici nebo na letišti).

5. Počítejte s pobryndáním

Hrbolaté silnice, nečekané rozjezdy a zastavení nebo turbulence v letadle mohou být příčinou rozlití či rozsypání jídla, takže si přibalte dostatek bryndáčků, utěrek a čisticích ubrousků.

Často se těžko stíhá krmení dítě podle časového režimu, ale snažte se krmit ho ve stejnou dobu jako doma. Dobře napapané miminko rovná se šťastné miminko, a čím méně bude plakat a vyvádět během cesty, tím lépe pro všechny!

Souhlas pro soubory cookies