Změny během těhotenství. Těšte se na kojení svého miminka

Ideální je kojení – to je třeba si stále připomínat. Mateřské mléko zajistí miminku úžasný start do života. Vědecké výzkumy ukázaly, že kojené děti jsou pravděpodobně méně náchylné k respiračním infekcím, ušním onemocněním, průjmům, cukrovce a široké škále dalších onemocnění, a navíc kojení pomáhá při vytváření vazeb s matkou.

KOJENÍ JE IDEÁLNÍ I PRO MAMINKY

Kojení není výhodné jen pro děti. Mnoho maminek uvedlo, že kojení jim pomohlo po porodu zhubnout. To proto, že tělo spotřebuje velké množství kalorií na tvorbu potřebného množství mléka a kojení je také dost zaměstnává. Takže jděte do toho. Je to nejlepší dárek, který můžete svému miminku dát k narozeninám. VÝHODY KOJENÍ

V této chvíli si těžko umíte představit, že zanedlouho budete mít miminko, o které se budete starat a krmit jej. Stále pro vás mohou být nepochopitelné změny, jimiž jste v těhotenství prošla. Ale zatímco se váš mozek stále ještě snaží srovnat s touto novou situací, vaše tělo je o krok napřed. Díky hormonům se vaše prsa zvětšila, aby se připravila na svůj důležitý úkol. Po narození miminka budou produkovat nejlepší dětskou potravu na světě – mateřské mléko.

ZDRAVÝ START

Vědecké důkazy jednoznačně potvrzují, že kojení je pro miminko ideální. Je známo, že ve srovnání s uměle živenými dětmi jsou kojené děti méně náchylné k respiračním infekcím, ušním onemocněním, průjmům, zápalům plic a jiným onemocněním. V dlouhodobé perspektivě se u kojených dětí také méně vyskytuje cukrovka, revmatoidní artritida a některé formy rakoviny. Jsou také méně náchylné k obezitě.

POTRAVA PRO MOZEK

Odborníci také zjistili, že existuje možná souvislost mezi kojením a inteligencí. Unikátní kombinace aminokyselin a mastných kyselin obsažených v mateřském mléce může údajně podporovat vývoj mozku a zraku u kojených dětí.

IDEÁLNÍ I PRO MAMINKY

U kojících matek je menší pravděpodobnost rozvoje osteoporózy v pozdějším věku. Takže díky průběžné tvorbě mateřského mléka pro vaše miminko budete mít paradoxně silnější kosti! Kojení také snižuje riziko rakoviny prsu i jiných forem rakoviny. Vaše tělo prochází při těhotenství velkými změnami, ale po narození miminka vám může kojení pomoci dostat se rychleji zpět do formy, neboť přispívá k úpravě napětí děložní svaloviny a spotřebování tuku uloženého v těle během těhotenství. A nakonec, což je možná nejdůležitější, kojení miminka může být pro vás jedinečným a obohacujícím zážitkem, který za to stojí. Přispívá k vytvoření vazby a důvěrného vztahu mezi vámi a miminkem. A po celou dobu kojení stimuluje sání dítěte uvolňování endorfinů do vašeho krevního oběhu, které vyvolávají pocit štěstí a spokojenosti.

Souhlas pro soubory cookies