Výchova vícerčat: jak na to, aby se vycházka vydařila

Jít s malými dvojčaty ven na procházku, to představuje určitou výzvu (pro trojčata nebo vícerčata to platí dvojnásob, nebo možná trojnásob a vícenásob), ale vy ten úkol zvládnete. Zde je několik tipů a rad, které mohou pomoci:

1. Zabalte si přebalovací tašku předem

Shodou okolností se cítíte unavení a trochu zmatení, tak využijte malého prostoje (pokud nemáte nějakou honičku) k zabalení přebalovací tašky.

Zabalte si dopředu přebalovací tašku s čisticími ubrousky, krémem, dudlíky a pár oblíbenými hračkami a také nějakým čistým oblečením (nehody se stávají).

Pokud vaše děti používají lahvičky, můžete je zabalit před ochodem z domu. Díky zabalení předem se vyhnete hrabání a hledání na poslední chvíli, které se vůbec nehodí, zvlášť když se budete snažit být někde v konkrétní dobu.

2. Zamyslete se nad denním rozvrhem svých dětí

V tomto ohledu pravděpodobně trvalo celé dny, než si vaše dvojčata zvykla na spánkový režim. Opravdu chcete vyrazit za dobrodružstvím 10 minut před tím, než si chodí zdřímnout, a riskovat narušení a přenastavení jejich zaběhnutého denního režimu?

3. Zjednodušte si to

Nedělejte ze své první vycházky celodenní dobrodružství ani záležitost, která vyžaduje, abyste se museli hodně soustředit (nejde o nákup nových skříněk do kuchyně v obchodě s nábytkem). Začněte s něčím, co se dá zvládnout, jako je například cesta do obchodu s potravinami.

4. Vyberte si vhodné místo

Jakmile se budete cítit na to, abyste vzali svá miminka ven, budete znovu objevovat věci, které jste byli zvyklí dělat pořád. Jistě, můžete své děti vzít do restaurace nebo na nákupy – jenom buďte rozumní!

Vyberte si restauraci s přátelským prostředím pro děti a rychlou obsluhou, jděte dříve, abyste se vyhnuli návalu lidí, a zaplaťte, jakmile dojíte, doporučuje Americká akademie pediatrů.

5. Pozvěte přítele

Pořád se cítíte trochu váhavě při pomyšlení, že máte vyjít z domu? Pozvěte přítele nebo člena rodiny na dobrodružství. Podělte se s nimi o své pocity; určitě budou rádi, že mohou s dětmi pomoci – a vy jistě oceníte společnost.

6. Udělejte první krok

I když mohou být tyto první průniky do báječného velkého světa trochu nervy drásající, vězte, že se to časem zlepší. Mějte na paměti: děti potřebují získat zkušenosti, jak se chovat na veřejnosti!

Uvidíte, že vaše vycházky budou zanedlouho delší, méně náročné a také zábavnější!

Souhlas pro soubory cookies