Výchova vícerčat: tipy a rady, jak ušetřit peníze

Založení rodiny – zejména pokud čekáte dvojčata nebo trojčata – představuje ve vašem životě vzrušující posun, který vyžaduje hodně peněz a zdravého rozumu. Selský rozum, to je to!

Některá inteligentní rozhodnutí s ohledem na rozpočet mohou pomoci snížit vaše útraty. Podívejte se na tyto tipy a rady.

1. Odolejte značkovým věcem pro děti!

Téměř od chvíle, kdy nastávající maminky zjistí, že jsou těhotné, se probírají katalogy plnými rozkošných věcí pro miminka. Možná si začnete všímat všech těch butiků, moderních nebo rádoby uměleckých dětských věcí kolem sebe. Nekoukejte tam! Jenom vás lákají, abyste si koupili věci, které možná ani nebudete potřebovat.

2. Je třeba vědět, co potřebujete

Pokud ve velkém nakoupíte plenky, čisticí ubrousky a jiné nezbytné věci na jedno použití, můžete ušetřit peníze. Jenom zbytečně neutrácejte za plenky! Miminka rostou rychle a nechcete přece uvíznout mezi tucty příliš malých plenek.

Zjistěte si, kolik vaše miminko váží před porodem, protože váš maličký může z novorozenecké velikosti plenek vyrůst ještě v bříšku, doporučuje Americká akademie pediatrů (AAP). Nenakupujte velké množství novorozeneckých plenek!

Jak už bylo řečeno, některé obchody mohou nabízet slevy maminkám vícerčat. Ověřte si to.

3. Půjčte si všechno, co můžete

Obnošené šaty jsou součástí koloběhu života! Oceníte je a stejně tak i přátelé, kterým je pak předáte.

4. Podívejte se do obchodů s použitým zbožím a do výprodejů nepotřebných věcí z domácnosti

Spousta maminek dostane oblečení, z něhož jejich děti už vyrostly, nebo které se jim prostě nelíbí. Toto málo použité nebo vůbec nenošené oblečení končí v obchodech s použitým zbožím a ve slevách. Užijte si lov!

5. Kupujte, co musíte

I když je možné si půjčit dětskou postýlku, vždy se přesvědčte, jestli vyhovuje nejnovějším bezpečnostním standardům.

Starší postýlky nemusí vyhovovat, takže pokud najdete dětskou postýlku v obchodě s použitým zbožím, ujistěte se, že odpovídá bezpečnostním předpisům. Podobně radí bezpečnostní odborníci rodičům, aby zakoupili nové dětské autosedačky, protože tak budou mít jistotu, že jsou plně funkční a že nedošlo k jejich poškození při nehodě.

6. Buďte vděční za oslavu s dárky pro novorozence

Hosté na oslavě s dárky pro novorozence rádi nakupují roztomilé malé outfity a hračky, jenže vy nepotřebujete dostat 100 dětských flaušových osušek – budete však potřebovat plenky. Podle AAP jich novorozenec bude jenom za první rok života potřebovat přibližně 3000!

7. Kupte jednu věc, ne dvě

Do budoucna budete potřebovat mnoho věcí dvakrát, dokud si však vy i vaše miminka začínáte zvykat na život doma, je těžké vědět, které z těchto věcí to budou. Začněte s jednou a uvidíte, jak to půjde.

Souhlas pro soubory cookies