Životně důležitá bezpečnost pro čilá batolata

Jak udržet bezpečnost

I když si všichni uvědomujeme význam bezpečnosti doma, vyplatí se ve chvilce volna věnovat určitý čas tomu, abychom se přesvědčili, že věci jsou stále tak, jak mají být – léky mimo dosah dítěte, zakryté zásuvky atd.

Kontrolní seznam pro zajištění bezpečnosti

Existují některá preventivní opatření, která můžete a která byste měli udělat pro zajištění bezpečnosti svého dítěte bez ohledu na to, jak staré je. Tady je rychlý seznam:

  • Nikdy s miminkem nebo batoletem netřeste, ani ho tvrdě nepleskejte. Dejte dítě někomu jinému nebo ho položte do jeho postýlky či ohrádky a nechte situaci být, pokud cítíte, že se špatně ovládáte.

  • Zajistěte svůj domov tak, aby byl bezpečný pro dítě, včetně odstranění veškerých léků mimo dosah dítěte.

  • Spolupracujte se všemi lidmi, kteří v době vaší nepřítomnosti dítě hlídají, dětskými pečovatelkami a zaměstnanci mateřské školky, abyste se ujistili, že jsou jejich domy a zařízení, kde se o dítě starají, bezpečné.

  • Předcházejte riziku popálení a postarejte se o protipožární zabezpečení: otočte držadla kastrolů a pánví tak, aby na ně dítě nedosáhlo, a všechny kabely uvažte nahoře, aby byly mimo dosah dítěte.

  • Autem jezděte bezpečně a vždycky své dítě v dětské autosedačce připoutejte.

  • Předcházejte riziku udušení: nikdy nenechávejte své batole, aby chodilo s jídlem v puse.

  • Přestaňte kouřit – a pokud to není ve vašich silách, nikdy nekuřte v okolí dítěte.

  • Postarejte se o bezpečnost ve vodě nebo v blízkosti vody: přesvědčte se, že jsou všechny bazény, jezírka, tůně a jímky ohrazeny, v blízkosti vody zůstávejte se svým dítětem neustále, a pokud pojedete na výlet člunem nebo lodí, vždycky použijte schválenou záchrannou vestu. I malý rybníček se zlatými rybkami představuje pro vaše batole velké nebezpečí, pokud do něj spadne – takže buďte ve střehu. Nikdy nenechávejte ani kbelík s vodou tak, že by na něj mohlo vaše dítě dosáhnout.

Dobrý nápad: Pokud má vaše dítě v současnosti nějaký zdravotní problém nebo jej mělo v minulosti, a vy změníte dětského lékaře nebo nemocnici, požádejte o kopie zdravotních záznamů dítěte, které si uschovejte do jedné společné složky. Noví lékaři budou mít veškeré informace, které potřebují, aniž byste museli namáhat svoji paměť. Je-li anamnéza dítěte složitější, nadiktujte svému lékaři jednostránkové shrnutí. A pokud vaše dítě bere jakékoli léky, vždy si s sebou vezměte vzorek v původním obalu, když půjdete k jakémukoli lékaři nebo do nemocnice.

Souhlas pro soubory cookies