Jak často musím svého novorozence přebalovat?

Jako čerství rodiče budete pravděpodobně zvědaví, kdy je třeba přebalit svému děťátku plenku. Existuje mnoho faktorů, které hrají roli v tom, kdy budete potřebovat miminko přebalit – a kdy to může počkat.

První přebalování může být docela obtížné, ale dříve či později tomu přijdete na kloub. S jemným dotykem a milující péčí se na to možná ještě začnete těšit. Vaše maličké se bude z kontaktu s vámi také těšit.

Jak často je třeba přebalovat

Zkontrolujte plenku svého miminka každé dvě až tři hodiny. Přebalování plenky ihned poté, co se vaše děťátko vymočí, není pokaždé nutné – podle Americké akademie pediatrů (AAP) mohou novorozenci močit každou hodinu. Vyměňte plenku ihned poté, co bude mít vaše děťátko stolici. Novorozenci budou mít tekutou stolici, což bude s největší pravděpodobností nepříjemné i s velmi kvalitními plenkami. Budete-li při přebalování plenek ostražití, můžete snížit pravděpodobnost výskytu vyrážek.

Co dělat, když miminko spí

Přebalte miminku plenku před tím, než ho uložíte ke zdřímnutí, a poté po zdřímnutí. Pokud bude vaše děťátko spát celou noc (sedm až osm hodin v kuse), dejte mu čistou plenku před uložením do postýlky a další čistou plenku, až se probudí. Tak bude mít vždy čistou plenku s kapacitou pojmout větší vlhkost.

Další důležité doby, pokud jde o přebalování

• Po stolici • Před jízdou autem • Před návštěvou lékaře • Před odchodem z domu na delší dobu

Zapamatujte si jednu důležitou věc – vždy záleží na vašem vlastním uvážení, kdy se rozhodnete své miminko přebalit – jenom se maximálně snažte udržet své děťátko v suchu a pohodlí!

Souhlas pro soubory cookies