Pět tipů jak skvěle upravit místnost, kde vaše dítě spí

Jennifer Kelly Geddes

Kromě zdravé stravy má pro správný vývoj vašeho miminka zásadní význam i jeho spánek. Jako čerstvá maminka jste už pravděpodobně vyzdobila dětský pokojík tak, aby stimuloval duševní vývoj miminka a poskytoval bezpečné místo pro hraní, ale k pohodlí může přispět také náležité prostředí, které podpoří lepší, zdravější spánek.

Následuje několik rad pro zajištění nerušeného nočního spánku miminka.

1. Zkontrolujte teplotu

Příliš vyhřátá místnost není na spaní vhodná pro nikoho, ani pro vaše miminko. Na druhou stranu není dobré ani nastavení klimatizace na příliš nízkou teplotu (pokud to dovolí počasí, je lépe vyvětrat oknem).

Máte-li termostat, nastavte jej na teplotu 18°–21°.

2. Vhodné oblečení

V příliš teplém oblečení se může miminko potit a být nevrlé. Při výběru pyžamka pamatujte, že miminka potřebují obvykle jen o jednu vrstvu víc než dospělí. Košilka a bavlněný spací pytel by měly stačit v jakémkoli podnebí.

3. Zaměřte se na podlahu

Měkká předložka nebo celoplošný koberec oteplí místnost a vytvoří pohodlné místo na hraní na podlaze. Koberec také tlumí hluk a zajišťuje potřebné ticho pro spaní.

4. Regulujte světlo

Použijte žaluzie nebo závěsy, aby do místnosti nepronikalo časně ráno světlo. Nainstalování stmívačů na světla v dětském pokojíčku je další možností, jak vytvořit uklidňující atmosféru pro novorozeně. Při ukládání miminka ke spánku je vhodné světlo postupně ztlumovat.

5. Nalaďte nějakou hudbu

Ne všechny děti spí rády v tichu. Můžete jim proto pustit relaxační hudbu, CD se zvuky přírody nebo rádio.

Některé děti spí lépe při hluku pračky nebo vysavače, takže se nebojte provádět běžné domácí práce v době, kdy dítě spí přes den nebo se ukládá ke spánku večer.

Pro vytvoření útulného pelíšku pro spaní není nutné nákladné povlečení nebo luxusní doplňky. Zaměřte se jednoduše na základní věci, řiďte se tím, co se miminku líbí, a určitě bude mít sladké sny.

Souhlas pro soubory cookies