Může dítě spát celou noc v sedačce?

Cheryl Lock

Mohlo by být lákavé nechat miminko v dětské sedačce, pokud jej to uklidňuje. Někdy je těžké jej uklidnit v dětské postýlce, takže sedačka vypadá jako zcela přirozená náhrada. Otázkou však je, zda je bezpečné nechat dítě spát celou noc v dětské sedačce.

Dětské sedačky mohou být skvělým a bezpečným místem pro uklidnění dítěte, ale pokud vaše miminko ve své dětské sedačce usne, je nejlepší jej co nejdříve přesunout na pevný povrch, nejlépe do postýlky.

Platí, že děti je potřebné vždy ukládat ke spánku na rovný a tvrdý povrch. Z toho důvodu se autosedačky a jiná sedátka pro děti nedoporučují. Doporučuje se také děti v tomto věku ukládat ke spánku do dětských postýlek nebo dětských košů na záda.

Spící dítě v kojenecké sedačce nebude ležet zcela na zádech. Ve srovnání s kojeneckou sedačkou budete mít také snazší přístup k dítěti, když bude ležet v postýlce: Nejsou zde žádné spony ani popruhy, po nichž je třeba šmátrat, když dítě budete muset zvednout uprostřed noci.

Aby bylo prostředí spícího miminka co nejbezpečnější, měkké předměty, volné lůžkoviny nebo jiné předměty nesmí zůstat v postýlce. Pokud je to možné, je nejlepší počkat, až vašemu dítěti bude 12 měsíců nebo více, než tyto předměty v postýlce necháte.

Souhlas pro soubory cookies