Je vaše dítě připravené se učit na nočník?

Caitlin Boyle

Můžete být připravená se plenek zbavit, ale je připravené i vaše dítě? Tato znamení vám řeknou, že už je vaše dítě na učení na nočník emocionálně a fyzicky zralé.

Z rodičů se postupem času a vývoje jejich dětí stávají mistři v přebalování. Stačí mrknutí oka a špinavá plenka Pampers je dole! Špinavý zadeček se zase bleskově leskne zářivou čistotou! S jakýmkoli nepořádkem, který si pro nás naši drobečci připraví, si dokážeme v zásadě poradit.

I když už ale máme své přebalovací dovednosti vyladěné na maximum, většina z nás se těší na fázi učení dítěte na nočník. Pozor, abyste však nepředběhli dobu. Je to proces, který závisí na emocionální a fyzické připravenosti vašeho dítěte. Většina dětí vykazuje známky připravenosti na používání nočníku mezi 18 a 24 měsíci.

Jakmile bude vaše dítě na učení na nočník připravené, může o tom samo začít mluvit nebo o to projevovat zájem jinak. Může se ptát na to, jak chodí na záchod jiné děti nebo se bude chtít dívat, až půjdete na toaletu vy.

Může také začít hlásit dopředu, že potřebuje čůrat nebo kakat. Může si dokonce dřepnout nebo stáhnout kalhoty, jakmile potřebu ucítí. Pravděpodobně mu bude více vadit mokrá nebo špinavá plenka. Další obvyklé známky toho, že je dítě připravené se učit na nočník: pomáhá, když jej oblékáte, dokáže plnit jednoduché pokyny a chce nosit spodní prádlo pro velké kluky nebo holky.

Proces učení na nočník trvá většinou okolo šesti týdnů, ale může to samozřejmě být déle, i když je na to dítě už emocionálně a fyzicky připravené. Nezapomínejte, že pomočování v noci v posteli je běžné a naprosto normální. Může trvat i několik let, než se dítě naučí chodit v noci na nočník, i když ho bude přes den používat už velmi dobře. Každé dítě je jiné!

Souhlas pro soubory cookies