Cestování s miminkem

Cestování s miminkem

Chystáte se na první rodinný výlet? Při pohledu na hromadu věcí, které při péči o děcko potřebujete, může cestování s miminkem vzbuzovat jisté obavy. Dodržování jednoduchých pravidel však stres do značné míry omezí. Například respektujte denní rytmus dítěte a zorganizujte cestu tak, abyste mohli maximálně dodržovat zaběhnutý režim.

RODINA NA CESTÁCH Abyste si jako rodina cestování náležitě užili, respektujte pokud možno režim a rytmus, na který je miminko zvyklé. Příprava cesty je klíčem k úspěchu, takže všechno dopředu naplánujte do posledního detailu a dobře si rozmyslete jaké vzít s sebou jídlo, oblečení a vybavení, včetně „pohotovostní tašky“. Zde je několik tipů:

- Pokud kojíte, máte o stravu dítěte postaráno! Nezapomeňte si ale s sebou vzít dostatek vody, protože při kojení musíte hodně pít a během cestování můžete mít žízeň ještě větší. Pokud krmíte děcko umělou výživou, vezměte s sebou balenou vodu pro přípravu kojenecké stravy nebo ještě lépe, kupte na cestu několik krabic hotové kojenecké výživy.

- Při cestování jsou velmi důležité dětské čisticí ubrousky. Jsou velkým pomocníkem při přebalování a zároveň je mohou používat ostatní členové rodiny na ruce a obličej, čímž se omezí riziko přenosu infekce.

- Pokud použijete přebalovací pult na veřejných toaletách, otřete před přebalením a po něm jeho povrch dětskými čisticími ubrousky.

- Ve třech měsících může miminko stále ještě spát v přenosné tašce nebo košíku, s nimiž lze při cestování snadno manipulovat. Pokud ale doma miminko již spí v postýlce, je vhodné jej pár dní před cestou nechat zvyknout na spaní v cestovní postýlce.

- Do itineráře začleňte dostatek přestávek na odpočinek pro vás i miminko.

- Výlet na člunu s miminkem neriskujte. Počkejte s cestováním po vodě, až bude děcko starší a bude moci mít správně padnoucí záchrannou vestu. Vestu je pak dobré koupit před cestou, protože nemusíte na místě dostat správnou velikost.

Máte-li obavy z cestování s miminkem, obraťte se na svého pediatra a řekněte si o radu. Užijte si tyto nové zážitky a, jsou-li to první prázdniny miminka, nezapomeňte udělat spoustu fotek do rodinného alba.

Souhlas pro soubory cookies