Dítě poprvé v letadle

Jane Chou

Chystáte se s děťátkem cestovat letadlem? S trochou rozvahy a přípravy může být první let vašeho dítěte příjemným dobrodružstvím pro celou rodinu. Čtěte dál!

Představa cestování s dětmi budí u novopečených rodičů často obavy. Pravdou však je, že malé děti cestují většinou dobře, protože hodně spí. Pokud se tedy domníváte, že miminko do letadla vzít nemůžete, nemusíte se bát. Při troše plánování si první let miminka může užít celá rodina.

Zde je několik tipů, které zajistí, aby šlo všechno hladce: Udržujte si čisté ruce. To platí pro každého člena rodiny, včetně miminka. S ohledem na mladý imunitní systém miminka je hlavní starostí při cestování to, aby nepřišlo do kontaktu s bakteriemi. Všichni by si proto měli často mýt ruce. Pro okamžiky, kdy si nemůžete odskočit na toaletu, mějte připravené velké množství dezinfekčního gelu na ruce a dezinfekčních vlhčených ubrousků. Vezměte si s sebou svou vlastní přebalovací podložku. To udrží bakterie na veřejných místech v patřičných mezích. Používejte dětskou autosedačku. Nejbezpečnější místo pro miminko v letadle je v akreditované autosedačce, ne na vašem klíně. Ulevujte od praskání v ouškách. Protože se při stoupání a klesání mění tlak zvuku, může dojít k praskání v uších, což je pro miminko znepokojující a nepříjemné. Vyrovnávat tlak vzduchu pomáhá polykání, takže může pomoci, když začnete dítě kojit nebo mu nabídnete lahev, dudlík, či ho dokonce necháte cucat svůj prst. Přibalte si extra zásoby. Nezapomeňte pro miminko vzít o několik plenek Pampers víc, než si myslíte, že budete potřebovat, dostatek čisticích ubrousků a náhradní oblečení. Zabalte tyto věci do příruční tašky, ne do tašky, která půjde do zavazadlového prostoru. A nezapomeňte na věci, bez kterých se miminko neobejde, jako jsou oblíbené hračky, hry a dudlíky. Připravte se na posun časového pásma. Ujistěte se, že si všichni před cestou dostatečně odpočinuli. Aby mohlo miminko spát, zkuste mu upravit spánkový režim už dva až tři dny před odletem. Ihned při příletu začněte fungovat podle nového místního času (naplánujte dostatek spánkových pauz).

Zařiďte, aby se den, ve který cestujete, obešel co nejvíce bez stresu. Naplánujte si čas tak, abyste se na letišti odbavili brzy. Využijte výhodu přednostního nástupu do letadla, který se často rodinám s dětmi nabízí. Vyberte si let s dlouhými pauzami na přestup, abyste nemuseli spěchat přes celé letiště. A pak se uvolněte a užijte si cestu!

Souhlas pro soubory cookies