První let vašeho děťátka letadlem

Jane Chou

Mnohé rodiče unavuje cestování s miminkem, což je pochopitelné. Pravda je, že malá miminka jsou často dobrými cestovateli, protože tolik spí. Takže pokud si myslíte, že nemůžete s novorozeným miminkem do letadla, uklidněte se. Při troše plánování si celá rodina užijete první dobrodružství ve vzduchu i s vaším malým.

Tady je pár rad pro hladký průběh cesty:

1. Mějte stále čisté ruce

To platí pro každého člena rodiny, včetně miminka. Vzhledem ke křehkému imunitnímu systému miminka je při cestování největší starostí, jak se vyhnout bacilům, se kterými přijde na cestě do styku. Každý si tedy musí často mýt ruce a vozit s sebou desinfekční přípravek na ruce a dětské čisticí ubrousky pro případ, že toaleta není zrovna po ruce.

2. Vezměte si s sebou vlastní přebalovací podložku

Ochrání dítě před bacily při přebalování na veřejných místech.

3. Používejte dětskou bezpečnostní sedačku

. Nejbezpečnějším místem pro miminko v letadle je vládou schválená bezpečnostní sedačka, nikoli váš klín.

4. Zmírněte tlak v ouškách

Tlak vzduchu se během startu a přistávání letadla mění. Může to působit praskání v ouškách, což je pro miminko zneklidňující a nepříjemné. Polykání pomáhá vyrovnávat tlak vzduchu, a proto můžete zmírnit nepříjemné pocity kojením nebo krmením z lahvičky, dudlíkem nebo i prstem, který necháte miminku cucat.

5. Zabalte si něco navíc

Vezměte si s sebou několik plenek navíc, spoustu dětských čisticích ubrousků a rezervní oblečení pro případ nečekaných událostí. Tyto věci přibalte do palubního zavazadla. Nezapomeňte na oblíbené hračky, hry a dudlíčky.

6. Připravte se na změnu časového pásma

Dopřejte si před cestou dostatek odpočinku. Aby děťátko lépe spalo, zkuste mu upravit režim dva nebo tři dny před odjezdem a potom přejděte na nový místní čas (s častými zdřímnutími v mezidobí) hned po příjezdu.

7. Zařiďte si klidný rozvrh cesty

Naplánujte si odbavení a příjezd na letiště v časnou hodinu a využijte možnost brzkého nástupu do letadla, která je často v nabídce pro rodiny s dětmi.

Zvolte let s dostatečně dlouhou dobou na přestup, abyste nemuseli utíkat přes celé letiště na další letadlo. Pak už jen odpočívejte a užívejte si výlet!

Souhlas pro soubory cookies