Vytvoření bezpečného vztahu mezi domácími mazlíčky a dítětem

Vzhledem k tomu, že malé děti ještě nemohou tak úplně chápat, že váš chlupatý přítel není hračka, je na dospělých, aby byli mimořádně ostražití a zajistili, že si všichni spolu budou spokojeně hrát.

Tady je několik tipů a rad, které mohou pomoci zajistit bezpečí a zdraví všech.

Pěkně si hrajte! Poučte starší děti, aby domácí zvířátka nedráždily (aby je například netahaly za ocas) a aby se k chlupatým kamarádům chovaly se soucitem, a tím zamezily vzniku jakékoli zlé vůle, jak by se po dětech mohli ohnat, doporučuje Americká akademie pediatrů (AAP).

Buďte tam pro oba. AAP také radí, abyste za žádných okolností nenechávali své dítě a domácího mazlíčka samotné – bez ohledu na to, jak se zvířecí miláček chová normálně.

Dobré věci. Humane Society / Humánní společnost doporučuje, abyste svého zvířecího mazlíčka rozmazlovali, když je nablízku miminko, protože tak si může začít spojovat vaše děťátko s dobrými věcmi.

Nenechávejte své dítě dívat se domácímu mazlíčkovi „z očí do očí“. Podle AAP by některá zvířata – a to i když jsou normálně poslušná a klidná – mohla oční kontakt a blízkost omylem považovat za projev agrese.

Hrajte si společně jako rodina. ASPCA doporučuje, abyste zkusili houpat své dítě na kolenou nebo si ho přivinuli do náruče a zároveň také láskyplně poplácávali svého domácího mazlíčka.

Zajistěte, aby bylo vaše domácí zvířátko v dobré zdravotní kondici a mělo dostatek pohybu. S novorozeným miminkem v domě je snadné odsunout každodenní péči o svého domácího mazlíčka až na další místo, takže si zajistěte pomoc přátel a rodiny, pokud zjistíte, že nemáte čas vzít své domácí zvířátko k veterináři, ošetřovateli nebo s ním chodit na procházky.

PŘEČTĚTE SI VÍCE Mateřský koutek

Souhlas pro soubory cookies