Spánek tváří v tvář: vše o zdřímnutích miminka přes den

Doba pravidelného zdřímnutí přes den je pro miminka dobrá – a pro jejich rodiče také. Klidná zdřímnutí jsou nejen důležitá pro celkový růst a vývoj miminek, ale rovněž poskytují maminkám a tatínkům tolik potřebný oddech.

Co potřebujete vědět o tom, jak vést dítě k zdravému zdřímnutí? Přečtěte si více.

1. Kolik zdřímnutí miminka potřebují

Podle Americké akademie pediatrů (AAP) nemají miminka prvních zhruba šest měsíců předvídatelný spánkový režim. Mnoho z nich může spát a být vzhůru po stejně dlouhé časové úseky.

2. Vytvořte zvyk zdřímnutí

Vytvořte každodenní režim, který si budete se svým miminkem společně užívat. Mohlo by to být něco jednoduchého, jako například převlečení miminka ke spaní, zazpívání ukolébavky a pusa na dobrou noc. U batolat by sem mohlo patřit prohlížení obrázkové knížky.

Zaběhaný režim by měl být utišující a měl by děťátko zklidnit. Ztlumte světla, mluvte tiše a udržujte teplotu v pokoji tak, aby byla příjemná pro lehce oblečeného dospělého, doporučuje AAP.

Rovněž udělejte vše pro to, abyste zamezili hlučným zvukům, hlasité hře nebo čemukoli jinému, co by mohlo dítěti dávat nějaké podněty. Pokud nemůžete zabránit hluku, zkuste ho potlačit puštěním klidné hudby nebo pomocí přístroje na bílý šum.

3. Co mít na sobě

Převlečte své děťátko do nočního úboru, který bude bezpečný i pohodlný. Vyhněte se stužkám, šňůrkám, poutkům a dalším věcem, které by mohly představovat riziko udušení.

Poté co zavřete dveře, dejte svému děťátku čas, aby se zklidnilo a usnulo. Některé dny mohou být náročnější, budete-li však dodržovat uklidňující každodenní režim, bude vaše miminko poměrně brzy blaženě usínat!

Souhlas pro soubory cookies