Seznam věcí do porodnice

Hurá! Jste v 37. týdnu těhotenství, což podle kliniky Mayo znamená, že vaše miminko je nyní považováno za donošené.

V tuto chvíli už by vaše miminko mohlo bezpečně přijít na svět, takže si co nejlépe připravte svůj plán porodu a seznam osob, kterým zavolat, a rovněž si zabalte tašku do porodnice (pokud už jste to neudělala).

Kromě průkazu totožnosti, mobilního telefonu / nabíječky a dokumentů potřebných pro pobyt v porodnici, které do následujícího kontrolního seznamu nezahrnujeme, níže naleznete výčet věcí, které byste si měla zabalit na cestu do porodnice.

Věci potřebné pro porod a narození dítěte

Udělejte několik kopií pro své zdravotní sestry, anesteziologa, porodní asistentku, dulu a/nebo gynekologa porodníka.

Balzám na rty. Pít vodu během porodu a narození dítěte není dovoleno, což může způsobit vysušení vašich rtů. Pro dodání vlhkosti vašim rtům nanášejte balzám opakovaně.

Sponky na vlasy. Mějte vlasové sponky po ruce, abyste mohla kadeře snadno zkrotit.

Přehrávač hudby a přenosné reproduktory. Vytvořte si seznam uklidňujících a motivačních písniček pro porod a nahrajte si je do přehrávače hudby nebo svého telefonu.

Tablet. Zaregistrujte se do svých oblíbených aplikací nebo si prohlížejte webové stránky během porodních kontrakcí a oznamte příchod svého miminka prostřednictvím e-mailu nebo sociálních médií rodině nebo přátelům, kteří jsou daleko.

Něco ke čtení. Odvést svoji pozornost během porodu začtením se do oblíbeného románu nebo časopisu je skvělý nápad, jelikož porod může u prvorodiček trvat podle kliniky Mayo od 12 do 24 hodin.

Svačinky/drobné do automatu pro svého partnera. Vy sice nebudete moci jíst, ale vašemu partnerovi může během porodu a narození miminka pěkně vyhládnout.

Kamera. Vyzbrojte svého partnera plně nabitou videokamerou, aby zdokumentoval narození vašeho děťátka a jeho první okamžiky na světě.

Věci pro pobyt v porodnici po porodu

Album děťátka. Budete chtít zdokumentovat porodní údaje svého miminka a nechat si prázdnou stránku na první otisky jeho prstů.

Pohodlné oblečení. Zabalte si volné domácí oblečení nebo pyžamo, které lze snadno sundat, až budete cvičit nebo kojit (pokud budete rodit prostřednictvím plánovaného císařského řezu, měli byste si zabalit dvakrát více oblečení, protože váš pobyt v porodnici po porodu bude dvakrát tak delší).

Ponožky nebo bačkory. Mějte nohy v teple a čistotě při pocházení po pokoji a do/z dětského pokoje.

Dioptrické brýle. Během porodu a zotavování po porodu mohou být vaše oči příliš podrážděné pro nošení kontaktních čoček, mějte tedy po ruce dioptrické brýle.

Svetr nebo župan. Nemocniční pokoje mohou být studené, takže je lepší se připravit.

Toaletní potřeby. Hoďte si do kosmetické tašky kartáček na zuby, zubní pastu, šampón, kondicionér, mýdlo, deodorant, parfém, hřeben, vlasovou kosmetiku a líčidla.

Vysoušeč vlasů. Pro vyfoukání vlasů a jejich úpravu pomocí fénu si budete muset přinést své spotřebiče.

Oblečení pro miminko, až půjdete domů. Bude potřebovat body, dupačky na spaní, čepičku a dětskou osušku.

Utřete si pot z čela a odškrtněte si položku „zabalit věci do porodnice“ na svém seznamu věcí, které je třeba udělat. Nechte si zabalenou tašku do porodnice u dveří, abyste ji mohla popadnout a jít, až nadejde váš velký den.

Souhlas pro soubory cookies