Kdo se bude starat o vás během těhotenství?

Příprava na velkou událost Promyslete si dobře všechno předem, později se vám to bude hodit. Je třeba se rozhodnout, jakou zvolíte prenatální péči, jaký způsob porodu a zda užijete při porodu medikaci proti bolesti.

PRENATÁLNÍ PÉČE Poté, co se potvrdí vaše těhotenství, vystaví vám gynekolog těhotenský průkaz. Pokud jde vše, jak má, absolvujete v průběhu těhotenství asi deset návštěv v jeho ambulanci. Po 35. týdnu těhotenství se objednáte do těhotenské ambulance příslušné porodnice.

VAŠE VOLBA Je důležité, abyste po celou dobu těhotenství dobře vycházela se všemi (lékaři, případně porodními asistentkami), kteří o vás v době těhotenství pečují. Většina z nich je velmi milá, přátelská a vždy připravena pomoci. Jestli však z jakéhokoli důvodu nejste spokojena, měla byste se ozvat. Je důležité, abyste těm, kdo o vás pečují, důvěřovala.

V rámci prenatálního období je třeba mít na paměti několik věcí. Rozmyslete si, jaký způsob porodu zvolíte, zda dáte přednost porodnici, nebo chcete rodit doma. Budete chtít při porodu medikaci proti bolesti? Zeptejte se svého lékaře, případně i porodní asistentky, na všechny tyto otázky a jejich názory, abyste se mohla správně rozhodnout.

Souhlas pro soubory cookies