Všechny možnosti, jak si ulevit od bolesti. Fáze porodu a co při porodu očekávat

Jak zvládat kontrakce Téma úlevy od bolesti při porodu se k vám bude v průběhu těhotenství neustále vracet. Je to důležitá otázka. Dokud však nezačnete rodit, nemůžete vědět, co (pokud vůbec něco) vám bude vyhovovat. Informovaně se můžete v den D rozhodnout jedině, pokud budete znát všechny dostupné možnosti.

JAK SI ULEVIT OD PORODNÍCH BOLESTÍ Co můžete při porodu čekat? Ženy zažívají naprosto odlišné úrovně nepříjemných pocitů a bolestí v různých fázích porodu – nikdo neví jistě, proč tomu tak je. Tělo každé matky reaguje na porod odlišně. Délka porodu je jedním z hledisek, zda byste se měla rozhodnout pro tišící prostředky. Některá miminka berou porodní cesty útokem a jsou venku dřív než maminka stačí vyjít ze dveří. Jiná svou cestu ven zase protáhnou na několik dní, takže je pak maminka vyčerpaná a potřebuje trochu pomoct! Naštěstí máte celou řadu možností, jak nepohodlí při porodu omezit, a ve většině případů se můžete rozhodnout, jakmile začne být tišící prostředek nutný.

PŘIROZENÉ TIŠICÍ PROSTŘEDKY

Existuje řada užitečných přirozených postupů, jak snížit nepohodlí a pomoci vám zůstat při porodu v klidu a v plném soustředění. K neinvazivním způsobům uvolnění bolesti a uklidnění nervů patří relaxační techniky, masáž, řízené dýchání, vizuální obrazy a hudba. Možná jste už tyto techniky procvičovala na předporodním kurzu a doma – zajistěte, aby se stejně připravoval i člověk, který s vámi bude u porodu.

LÉKY A ANESTÉZIE Pokud máte pocit, že je pro vás porod už příliš nesnesitelný, je řada různých možností, které můžete využít. Určité prostředky na potlačení bolesti uvolňují napětí a zmírňují nejhorší bolest. Můžete také dostat injekce, po kterých nebudou vaše kontrakce tak intenzivní. Nebo se můžete rozhodnout pro epidurální anestézii. Tato injekce se vstřikuje do páteřního kanálu a odstraní většinu bolestí způsobených kontrakcemi. Léky vám mohou porod hodně usnadnit, ale mohou mít také dopad na dítě, takže musíte dobře zvážit všechna pro a proti.

Všechny možnosti úlevy od bolesti určitě proberte se svým lékařem / porodní asistentkou ještě před začátkem porodu, abyste více tušila, co vás při porodu čeká. Je lepší do celého procesu vstoupit s jistou představou, co byste ráda zkusila, pokud pro vás bude bolest už příliš nesnesitelná. Určitě ale mějte otevřenou mysl. Možnosti, pro které se rozhodnete nyní, nemusí pak v den porodu být správné, a vy se nakonec rozhodnete podle toho, jak se vše bude vyvíjet. Vždycky naslouchejte doporučením porodní asistentky – jejím hlavním zájmem je dobro vaše a vašeho miminka.

Více o těchto a dalších možnostech úlevy od bolesti v různých fázích porodu a o tom, co při porodu očekávat, se dozvíte od Dr. Zwellingové zde: < a href ="http://www.pampers.co.uk/en\_GB/parenting-articles/are-you-sitting-comfortably/1478"> "Comfort Measures for Labor."

Souhlas pro soubory cookies