Manžel a těhotenství. Podělte se s ostatními členy rodiny o kouzlo těhotenství

JSOU K TOMU POTŘEBA DVA

Nastávající rodičové sdílejí zázrak těhotenství v mnoha směrech. Dobrý nápad je vést si deník pro zaznamenání osobních pocitů. Maminky musí zůstat citlivé zejména k potřebám svých partnerů, kteří se mohou cítit trochu odstrčeni. Podělte se o všechny nové pocity, nechte partnera, aby mluvil k vašemu bříšku a pozoroval reakce miminka. A povídejte si o tom, jaký asi bude mít vaše maličké temperament, jak bude vypadat a jaké bude mít sklony.

SDÍLENÉ VZPOMÍNKY

Těhotenství je velmi osobní prožitek, který zaměří vaši pozornost na sebe. Pro ostatní, vašeho partnera a další členy rodiny, může být obtížné pochopit, co prožíváte, a vnímat se jako součást tohoto procesu, protože přístup vašeho manžela k vašemu těhotenství je velmi důležitý. Najděte si způsob, jak sdílet kouzlo těhotenství se svými blízkými.

VZÁCNÉ CHVILKY

Nenechávejte si těhotenství jen pro sebe. Prohlížejte si snímky miminka s partnerem, ostatními členy rodiny a přáteli, a nechte je sáhnout si na vaše bříško, aby cítili kopání miminka. Byla to nožička, nebo ručička? Nahmatali jste hlavičku, nebo zadeček miminka? Můžete si udělat album se zvláštním oddílem, jako například „Moje těhotenství“ nebo později „Moje rodina“. Sdělujte jim všechny novinky o miminku (například kdy se hýbe nejvíc nebo jak reaguje na zvuky). Probírejte jméno miminka, hádejte, jakou bude mít barvu vlasů, a bavte se tím, že si budete představovat, jak miminko bude vypadat. A pamatujte, že všechny maminky, včetně té vaší, si s vámi rády zavzpomínají na své těhotenství.

Souhlas pro soubory cookies