Jak ještě zlepšit hraní batolat

Caitlin Boyle

Knížky, panenky a kostky – pane jo! Hraní je pro vaše batole pravděpodobně nejlepší částí dne (a pro vás také). Zde jsou tři způsoby, které tento speciální čas udělají ještě zábavnější a interaktivnější.

Jednou z nejlepších věcí na rodičovství je, že si budete se svým dítětem znovu hrát. Hraní s batoletem je skvělá zábava, ale tato aktivita má také svůj účel. Hraní totiž usnadňuje rozvoj důležitých fyzických a kognitivních dovedností. Může také vašemu dítěti pomoci pochopit okolní svět.

Zde jsou tři způsoby, které do hraní vašeho dítěte vnesou nový rozměr:

Rozvíjejte jeho představivost Podporujte u svého batolete fantazii, aby vytvářelo nádherné nespoutané světy, které v jeho pokoji ještě neexistují. Klasickými příklady takové podnětné hry je stavění zámků z polštářů a přikrývek, zpívání do „mikrofonu“, který je normálně lžící, nebo uspořádání čajového dýchánku pro plyšáky.

Tento typ hry můžete také podpořit tím, že budete dítěti pokládat otevřené otázky. Můžete se například zeptat: „Co by se stalo, kdyby byl náš gauč loď?“ nebo „Nechceš si zahrát divadlo s tvými panenkami?“ Možná vás překvapí, s čím vším dokáže vaše batole samo přijít.

Omezujte množství Obrovské množství hraček není vždy dobrý nápad. Pokud má batole okolo sebe příliš mnoho hraček na hraní, může ho to zahltit a rozptýlit jeho pozornost. Několik hraček nechte ve skříni a každých pár týdnů vyměňujte „staré“ za „nové“. Překvapí vás, jak moc bude dítě bavit hrát na malé piano, které pár dní nebude používat.

Dejte mu prostor O motivaci k samostatné hře, které vy jen přihlížíte zpovzdálí, se toho dá říci hodně. Samostatná hra vašemu batoleti umožní cítit se nezávislejší a pomůže u něj podpořit kreativitu.

Pokud si hrajete společně, určitě dejte svému dítěti příležitost, aby hru řídilo ono. Maminky mají často pocit, že musí celou dobu hraní povídat. Dejte svému dítěti příležitost také mluvit. Možná vás překvapí, co řekne, když dostane možnost.

Souhlas pro soubory cookies